Amazon Prime Video voegt de Store toe voor het kopen en huren van films

Amazon Prime Video Store is het nieuwe onderdeel van het videostreamingplatform waarmee je films kunt huren en kopen: hier lees je hoe

Nieuwe ontwikkelingen voor Italiaanse Amazon Prime Video-klanten: je kunt nu films kopen of huren. Op de Amazon Prime Video website en in de smartphone apps is een “Store” tabblad verschenen, die toegang geeft tot de nieuwe catalogus.

Een catalogus die een aanvulling is op de catalogus van films die al beschikbaar zijn met het reguliere Prime abonnement en is, net als de andere, onderverdeeld in categorieën die gemakkelijk te doorbladeren zijn: populaire films, recent uitgebrachte films, films voor kinderen en families, actie- en avonturenfilms, komedies, drama’s, romantische films, horrorfilms en documentaires. Er is ook een sectie met films in het Engels met ondertitels, om deze vreemde taal te oefenen of gewoon om een film te bekijken zonder de filter van de Italiaanse nasynchronisatie. De koop en verkoop van films op Amazon Prime Video is al beschikbaar voor alle Prime-abonnees.

Amazon Prime Video Store: hoeveel kost het om films te huren

De prijzen voor het kopen en huren van films op Amazon Prime Video variëren naargelang de gekozen resolutie: HD, om ze op een groot scherm of op tv te bekijken, SD voor smartphones en tablets. Sommige films zijn zowel te koop als te huur, andere alleen te koop. Bijna alle films kunnen worden gehuurd in HD voor 4,99 euro of in SD voor 3,99 euro, of worden gekocht voor 13,99 of 11,99 euro. Als u een film koopt, kunt u hem bekijken wanneer u maar wilt, voor altijd. Als u een film huurt, hebt u 30 dagen de tijd om hem voor het eerst te bekijken en 48 uur om hem opnieuw te bekijken. Voor zowel de gehuurde als de te kopen films gelden dezelfde gebruiksvoorwaarden als voor de normale films in Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video Store: voorkom onbedoelde aankopen

Als we de webpagina of de app-pagina openen, kunnen we voor elke film de synopsis van de film, de regisseur, de acteurs, het genre, de talen en de beschikbare ondertitels lezen en dan vinden we 4 knoppen: Bekijk de trailer, Huur, Koop, Andere aankoopopties en Toevoegen aan videolijst. Het is heel gemakkelijk om een knop te missen in onze gretigheid om de trailer te bekijken, maar gelukkig is het mogelijk om een aankoop te annuleren zolang we niet per ongeluk naar de gekozen inhoud gaan kijken. Als alternatief stelt Amazon zelf voor om een PIN in te stellen om aankopen/huur te ontgrendelen. Dit is een goed idee om te overwegen als uw Amazon Prime Video-account ook door kinderen wordt gebruikt.

Amazon Prime Video Store: de beschikbare films

De bibliotheek met beschikbare titels is enorm: er zijn recent uitgebrachte films of de grote klassiekers die geschiedenis hebben gemaakt. Daarnaast zullen in de Amazon Prime Video Store ook titels te zien zijn die op dat moment in de bioscopen hadden moeten verschijnen, maar door Covid-19 alternatieven hebben moeten vinden. Nu al beschikbaar is ‘Trolls World Tour’, een animatiefilm die tijdens het paasweekend had moeten uitkomen, maar in plaats daarvan is uitgebracht op streaming videoplatforms.