Vaarwel Twitch Prime, hier komt Amazons nieuwe dienst: wat verandert er

De Twitch Prime-dienst verandert zijn naam in Amazon Prime Gaming, om meer duidelijkheid te scheppen bij gebruikers en zijn andere aanbod

Amazon’s revolutie: de dienst Twitch Prime verandert zijn naam in Amazon Prime Gaming. De keuze van Amazon werd ingegeven door het feit dat het de naam van de dienst in lijn wilde brengen met de andere aangeboden diensten, zoals Prime Video of Prime Music.

De videostreamingdienst Twitch, die gespecialiseerd is in videogames, werd in 2014 door Amazon gekocht voor 1 miljard dollar en is de afgelopen maanden flink gegroeid, mede dankzij de quarantaineperiode. Twitch Prime is de abonnementsdienst van het platform (gratis voor alle Amazon Prime-abonnees), waarmee gebruikers bepaalde games gratis kunnen inwisselen en een gratis abonnement van een maand op een Twitch-kanaal hebben. De nieuwe naam van Amazon Prime Gaming werd door het bedrijf uit Seattle zelf aangekondigd via een e-mail aan zijn verschillende partners. De rebranding zal voor de gebruikers niet echt als een verrassing komen, aangezien Amazon zijn muziekstreamingdienst Prime Music en zijn online film- en tv-series Prime Video heeft genoemd.

Twitch wordt Prime Gaming, wat verandert er

In de e-mail die naar Twitch Prime-partners is gestuurd, staat dat de dienst wordt omgedoopt tot Prime Gaming met als doel mensen gemakkelijker alle gamingvoordelen te laten ontdekken die bij een abonnement horen, waaronder content met betrekking tot ’s werelds populairste games en gratis maandabonnementen. De implicatie is dat Twitch-gebruikers meer bekendheid krijgen, en ook toegang krijgen tot toekomstige promoties als direct gevolg van de rebranding van Amazon.

Voor Twitch Prime-abonnees verandert er absoluut niets: zij krijgen dezelfde diensten als altijd.

Twitch Prime, wat het is en hoe het werkt

Twitch Prime is de abonnementsdienst van Twitch waarmee gebruikers extra diensten kunnen krijgen. Om je te abonneren moet je een maandelijks bedrag betalen, maar voor Amazon Prime abonnees is het gratis, gewoon je profiel koppelen aan dat van Twitch Prime. Als u zich abonneert op de betaalde dienst, kunt u een reeks beloningen krijgen en vooral een gratis abonnement op een Twitch-kanaal.