Call of Duty: Warzone, hoe de bug die je onoverwinnelijk maakt werkt

Sommige gebruikers hebben een nogal vervelende bug gevonden op Call of Duty: Warzone die je onsterfelijk maakt. Dit is hoe het werkt

Call of Duty: Warzone is een van de titels van het moment. Het spel werd iets meer dan een maand geleden gelanceerd en heeft in een paar weken tijd al meer dan dertig miljoen downloads bereikt, voornamelijk dankzij twee factoren: enerzijds het feit dat het spel gratis is en anderzijds het feit dat miljoenen kinderen gedwongen zijn binnen te blijven en hun toevlucht nemen tot gameplatforms om de tijd te doden.

Voor wie het niet weet: Call of Duty: Warzone is een Battle Royale-game, met een gameplay die lijkt op (maar niet te veel lijkt op) Fortnite: je speelt tegen 100 of 150 andere spelers tegelijk en de winnaar is degene die het overleeft. De spelmodi veranderen elke week en soms moet je het opnemen tegen tegenstanders in groepen van twee, drie of vier of zelfs solo. Zoals dat gaat met games die snel groeien en er geen tijd is om te testen, wordt Call of Duty: Warzone ook geplaagd door verschillende bugs. Soms raak je tijdens het rennen de weg kwijt en weet je niet waar je heen moet, en andere keren kun je niet van wapen wisselen als het uitrustingskrat arriveert.

De afgelopen uren hebben sommige gebruikers echter een nieuwe bug gevonden, dit keer een heel vervelende. Sommige spelers worden onoverwinnelijk door een onoplosbare glitch: zelfs als je ze probeert neer te schieten, overleven ze tot het einde. De bug is aanwezig op alle platformen: PS4, Xbox One en computer.

Hoe word je onoverwinnelijk in Call of Duty: Warzone

De bug werd gemeld op Reddit, een populair sociaal netwerk in de VS, door gebruiker RaviVora die ook een video plaatste. De bug werd gemeld op Reddit, een populair sociaal netwerk in de VS, door RaviVora, die ook een video postte. Hij en zijn team werden verslagen door een onsterfelijke gebruiker in de laatste fasen van het spel: ondanks granaten en geweervuur ging de tegenstander niet dood, en doodde in feite het hele team. Een nogal problematische bug die in meer dan een paar games van Call of Duty: Warzone opduikt.

Hoe word je onoverwinnelijk in een videogame? Deze vraag is onmogelijk te beantwoorden. Er is geen manier om de bug te activeren, maar de speler wordt willekeurig gekozen door het videospel en alleen bij bepaalde uitdagingen. Hoewel de glitch vrij sporadisch voorkomt, is het toch een ernstig en behoorlijk vervelend probleem.

Activision, die het spel heeft uitgegeven, en Infinity Ward, de studio die het spel heeft ontwikkeld, zullen zeker zo snel mogelijk moeten ingrijpen om een oplossing te vinden: Call of Duty: Warzone is een van de titels van het moment en in grote groei, de aanwezigheid van bugs en glitches doet niets anders dan spelers wegjagen.