Microsoft legt uit hoe Windows 10 Gaming Edition werkt

Microsoft heeft Windows 10 Creators Update build 15019 in het weekend vrijgegeven aan Windows Insider-abonnees die de langverwachte Game Mode bevat

Vanaf de dag dat Windows 10 Creators Update werd onthuld, was het duidelijk dat Microsoft zich op de gamingsector richtte. En met de release van “Game Mode” wordt een kleine stap gezet naar volledige integratie tussen de personal computer en de Xbox One.

Hoe werkt Game Mode? Windows 10 kent, wanneer de Game Mode is geactiveerd, een hogere prioriteit toe aan het spel dat wordt gespeeld, d.w.z. het wijst meer CPU (rekenkracht) en GPU (grafische verwerking) bronnen toe aan het spel, en leidt deze af van andere toepassingen of systeemprocessen die op dat moment niet essentieel zijn. Het resultaat is een algemene verbetering van de beeldsnelheid van het videospel, wat zich vertaalt in een kwalitatieve sprong voorwaarts op het gebied van stabiliteit, consistentie en vloeiendheid van de videospelervaring. De Game Mode – wil Microsoft erop wijzen – moet nog worden geoptimaliseerd, wat vertaald in andere termen enkele “bugs” kan opleveren, maar feedback van gebruikers van het Windows Insider-programma zal nuttig zijn om de correctie van eventuele storingen te versnellen.

Hoe de Game Mode werkt in Windows 10

(Overgenomen van YouTube)

Windows 10-gebruikers (van het Windows Insider-programma) kunnen de Game Mode activeren via Instellingen > Games en het item Game Mode inschakelen. Zodra dit is gedaan, kan de Spelbalk worden opgeroepen – via de Windows + G sneltoets – en kunnen opties worden ingesteld om de parameters voor individuele UWP (Universal Windows Platform) of Win32 spellen te configureren. De spelmodus wordt automatisch uitgeschakeld wanneer het spel in de “wacht” wordt gezet om andere taken op de computer uit te voeren, maar blijft actief tot hij officieel wordt uitgeschakeld. Het is dus een handeling die, althans in dit stadium, voor de meeste spellen nog steeds tussenkomst van de gebruiker vereist, met uitzondering van sommige titels die rechtstreeks door Microsoft zijn ontwikkeld en waarvoor de modus standaard is ingesteld. Met de Game Bar kunnen gebruikers ook spelsessies opnemen, screenshots maken en de sessie uitzenden via Beam. Andere nieuwe functies in de Windows 10 Creators Update build 15019 zijn onder andere de mogelijkheid om gameplay te livestreamen via Beam, die ook aanwezig is in de Game Bar-sectie.

Enkele van de video’s in deze sectie zijn afkomstig van het internet, en worden daarom beschouwd als in het publieke domein. Indien de onderwerpen van deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudigweg vragen ze te verwijderen door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.