Hoe Live Quiz werkt, de app waarmee je echte prijzen wint

Live Quiz is een spel waarmee je prijzen in de wacht sleept. Het doel is om tien vragen correct te beantwoorden. Zo werkt Live Quiz

Sinds een paar weken is er een applicatie die de kennis van Italianen test. Het heet Live Quiz en is de app van het moment, met meer dan 500.000 downloads in de Google Play Store en een miljoen actieve gebruikers. Wat is het? Het is een spel/quiz met een dagelijkse prijzenpot van €200. Wat moet je doen om te winnen? Beantwoord 10 algemene kennisvragen precies. Je hebt tien seconden voor elke vraag, dus het is erg moeilijk om vals te spelen en het antwoord op internet te zoeken.

Live Quiz is een volledig Italiaanse applicatie, ontwikkeld door het Milanese bedrijf Bending Spoons, dat verschillende interessante projecten in de wereld van apps op zijn naam heeft staan. Live Quiz is eigenlijk geen origineel idee: in de VS bestaat er al een zeer vergelijkbare app (HQ Trivia) die op hetzelfde systeem is gebaseerd. Live Quiz is echter, in tegenstelling tot HQ Trivia, alleen gericht op een Italiaans publiek met vragen in het Italiaans. De app is gratis en kan rechtstreeks worden gedownload uit de Google Play Store en de App Store.

Hoe Live Quiz werkt

Om te beginnen met spelen, moet u de app downloaden uit de online winkel van Google of Apple en deze op uw apparaat installeren. U kunt dan Live Quiz starten en u inschrijven voor de wedstrijd. Na het voltooien van de eerste stappen, kunt u toegang krijgen tot uw persoonlijk profiel. Op de startpagina vindt u een countdown tot wanneer de volgende uitdaging begint en een overzicht van alle prijzen die u hebt gewonnen.

Live Quiz is een spel dat lijkt op “Wie wil er miljonair worden?”. Er is een prijzenpot (meestal 200 euro, maar in sommige speciale gevallen tot 500 euro en 1000 euro) en om die te winnen moet je tien vragen juist beantwoorden, hoe moeilijker ze worden naarmate je langer speelt. Voor elke vraag heb je maximaal tien seconden, zodat niemand online kan zoeken naar het juiste antwoord. Het prijzengeld wordt gelijkelijk verdeeld onder alle gebruikers die de tien vragen juist hebben beantwoord. De gewonnen prijs is meestal een paar cent. Er is ook een vaste tijd om aan de quiz deel te nemen: 21:00 uur. Op sommige dagen zijn er twee sessies: om 13.30 uur en om 21.00 uur.

Het succes van Live Quiz is overweldigend en geschat wordt dat honderdduizenden gebruikers elke sessie de uitdaging aangaan. De vragen die voor elke spelsessie worden gekozen, worden “geanticipeerd” op sociale netwerken. De officiële Live Quiz-profielen publiceren berichten met de gekozen macro-gebieden om de hype onder de gebruikers te vergroten.

Live Quiz, de wekelijkse prijzenpot

Als je een vraag fout hebt, gaat het spel verder. U kunt volgende vragen beantwoorden om punten te verzamelen voor de wekelijkse rangschikking. Punten worden toegekend op basis van het percentage gebruikers dat de vraag correct beantwoordt. Het wekelijkse klassement heeft een prijzenpot van 500 euro, die wordt verdeeld onder de 100 sterkste spelers: de eerste speler wint 100 euro, de tweede 50 euro en de derde 25 euro.

Live Quiz, hoe prijzen te krijgen

Live Quiz kan niet betalen voor prijzen die met echt geld zijn gewonnen. De Italiaanse wetgeving staat dit niet toe. Daarom worden de prijzen Amazon vouchers die rechtstreeks naar het door de gebruiker opgegeven e-mailadres worden gestuurd. Indien de prijzen niet worden ingezameld, wordt het geld aan een goed doel geschonken, namelijk aan de vereniging Il Sorriso di Giorgio Onlus.