Goede vooruitzichten voor salarisverhoging in 2018

Een groot deel van de bazen is bereid om hun IT-medewerkers de komende maanden meer te betalen. De salarisverhoging hangt af van de specialisatie. Er zijn regionale verschillen.

Volgens de Salary Survey 2018 van de personeelsdienstverlener Robert Half is 90 procent van de managers bereid om hun IT-medewerkers volgend jaar meer geld te betalen. De toename hangt sterk af van de specialisatie. Netwerk- en beveiligingsbeheerders kunnen bijzonder tevreden zijn met een verwachte salarisstijging van 6,5 procent. De voortdurende druk van bedrijven om de veiligheid van gegevens en systemen te waarborgen speelt hierbij een rol. Specialisten worden op dit gebied wanhopig gezocht en kunnen bijzonder hoge salarisverhogingen verwachten. Netwerkingenieurs en netwerkbeheerders volgen op de tweede en derde plaats.

” IT-deskundigen kunnen volgend jaar een merkbare salarisstijging verwachten. Voor vele andere beroepsbeoefenaren zullen de salarisverhogingen echter bijna volledig worden tenietgedaan door het inflatiepercentage. Om de beste kandidaten aan te trekken en schommelingen te voorkomen, moeten bedrijven hun salarispakketten regelmatig herzien,” adviseert Sven Hennige, Senior Managing Director bij Robert Half. “Naast het salaris houden werknemers bij hun beslissing steeds vaker rekening met aspecten als flexibele werktijden, kantoor aan huis of gezondheidsprogramma’s – overeenkomstige voordelen kunnen een kleine salarisverhoging rechtvaardigen.”

Salarisverhoging hangt af van specialisatie.

De vlucht naar succes van IT-experts doet zich ook op andere gebieden voelen. In de financiële sector kunnen IT-controllers hopen op een salarisverhoging van ongeveer vier procent. Een even grote salarisstijging valt alleen te verwachten voor boekhouders.

Vergelijking van steden

In een vergelijking van steden staat München op de eerste plaats in de geanalyseerde sectoren (financiën, IT en assistent en commerciële gebieden) met een gemiddelde salarisstijging van 4,9 procent. Softwareontwikkelaars in München kunnen zelfs een salarisverhoging van meer dan tien procent verwachten. Frankfurt am Main (2,5 procent) ligt daar ver bij achter. De laagste stijgingen onder de onderzochte steden doen zich voor in Stuttgart (0,7 procent) en Essen (0,5 procent). Een belangrijke reden voor deze verschillen zijn de verschillende zwaartepunten van de steden: een groter aandeel van IT-banen – in combinatie met een overeenkomstig tekort aan IT-personeel – zorgt voor een grotere salarisstijging.