Wat is Apple Watchos?

Apple WatchOS is het besturingssysteem van het bedrijf dat is ontwikkeld om Apple Watch-smartwatch-apparaten van stroom te voorzien. WatchOS is gebaseerd op het mobiele iOS-besturingssysteem van Apple dat werkt op iPhone-, iPad- en iPod Touch-apparaten.

De WatchOS maakte zijn debuut op 24 april 2015, toen de Apple Watch officieel werd vrijgegeven voor het publiek. Een API genaamd WatchKit werd ook vrijgegeven voor ontwikkelaars om WatchOS-apps voor de Apple Watch te maken.

Apple brengt de WatchOS 2-update uit

Apple introduceerde in september 2015 een grote update voor WatchOS in de vorm van WatchOS 2. Apple WatchOS 2 biedt nieuwe functies en functionaliteit voor Apple Watch-apparaten, inclusief meer native apps met toegang tot de sensoren en bedieningselementen van de smartwatch, zoals de Taptic Engine, Digital Crown en meer.

Extra nieuwe functies zijn onder meer een ‘Tijdreizen’-functie die uw aanstaande evenementen tot 72 uur in de toekomst (of eerder voor evenementen in het verleden) weergeeft, tetherless Wi-Fi om verbinding te maken met Wi-Fi-netwerken zonder eerst verbinding te hoeven maken met een gekoppelde iPhone , nieuwe wijzerplaten, verbeterde ondersteuning voor Siri en een nachtkastmodus.

WatchOS 3 kwam uit in 2016

Apple kondigde in het najaar van 3 het mobiele besturingssysteem WatchOS 2016 aan, samen met het debuut van de Apple Watch Series 2. De WatchOS 3-update bood verbeterde prestaties ten opzichte van eerdere releases, evenals een nieuw Dock voor eenvoudigere navigatie, de mogelijkheid om favoriete apps en nieuwe en verbeterde fitness- en gezondheidsmogelijkheden voor de Apple Watch.

Kijk 4

Apple onthulde het mobiele besturingssysteem watchOS 4 in september 2017 samen met de nieuwe Apple Watch Series 3. Apple watchOS 4 bood verbeterde gezondheids- en fitnessfuncties (inclusief een Quickstart-interface voor snellere trainingen en een trainingsoptie met hoge intensiteitinterval), plus gepersonaliseerde activiteitscoaching, verbeterde metingen in de hartslag-app, een nieuwe Siri-wijzerplaat en verbeteringen aan de muziekervaring.

WatchOS 5 debuteert met Apple Watch 4 in 2018

Apple kondigde in het najaar van 5 het mobiele besturingssysteem watchOS 2018 aan, samen met het debuut van de Apple Watch Series 4. Met watchOS 5 heeft Apple een reeks nieuwe gezondheidsfuncties toegevoegd naast ondersteuning voor Walkie-Talkie-modus, Meldingen verbeteringen, podcasts, een bijgewerkte Siri-wijzerplaat en een opnieuw ontworpen Heart App.

Verbeteringen op het gebied van gezondheid en fitness en nieuwe functies in watchOS 5 omvatten een nieuwe ECG-app op de Apple Watch 4 waarmee de drager een elektrocardiogram (ECG), activiteitswedstrijden, automatische trainingsdetectiemogelijkheden en yoga- en wandeltrainingsopties kan maken. Een 5.2-update voor watchOS 5 breidde de ECG-ondersteuning uit buiten de VS en voegde ook ondersteuning toe voor de 2e generatie Air Pods.