Apple rilascia gli aggiornamenti: le novità di iOS 14.7

Nuovo aggiornamento per iOS 14 in attesa dell’arrivo di iOS 15, previsto dopo l’estate: ecco tutte le novità dell’aggiornamento a iOS 14.7.

giuseppe-croce.jpg?w=74&a=c&h=74

Giuseppe Croce Giornalista

Peppe Croce, giornalista dal 2008, si occupa di device elettronici e nuove tecnologie applicate al mondo automotive. È entrato in Libero Tecnologia nel 2018.

È tempo di aggiornamenti in casa Apple. Vooruitlopend op de grote update die gepland staat voor de herfst, brengt Cupertino het besturingssysteem gewijd aan Apple’s smartphones, iOS, naar versie 14.7 met een aantal interessante toevoegingen, nieuwe functies en de correctie van problemen die gevonden zijn in de vorige release.

De volgende grote release, nummer 15, staat op de kalender voor de maanden na de zomer, maar houdt nu al het hof onder industrie-experts, enthousiastelingen en gebruikers van de apparaten van het bedrijf. Met het zojuist uitgebrachte exemplaar zet Apple echter weer een kleine stap, die onder meer tot doel heeft meer en meer interactie tussen Apple-producten tot stand te brengen. Om het te downloaden, gaat u naar de instellingen van uw Apple-telefoon, vervolgens naar het gedeelte ‘Algemeen’ en ten slotte tikt u op de optie ‘Software-update’. Als het nog steeds niet beschikbaar is, maak je dan geen zorgen: je kunt je het beste wapenen met geduld en het de komende uren opnieuw proberen.

iOS 14.7, wat is er nieuw

Met iOS 14.7 brengt Apple ondersteuning voor de MagSafe-batterij, speciaal voor de modellen iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. De externe accu, die draadloos opladen mogelijk maakt, komt over enkele dagen op de markt, op 21 juli, en krijgt een catalogusprijs van €109.

Daaraan wordt toegevoegd het beheer van HomePod-timers direct vanuit de Home-app, die al aanwezig is onder de OS-apps wanneer de apparaten worden aangeschaft. Andere details die deel uitmaken van de informatie voor Italië, evenals Frankrijk, Nederland, Spanje, Canada en Zuid-Korea, zijn specifieke informatie over de luchtkwaliteit in de Weer- en Kaarten-apps.

Verhoogde weergaven in Podcasts, met de mogelijkheid om een algemene lijst of alleen die van de gevolgde uitzendingen te tonen; op Apple Music, in plaats daarvan, maakt de knop voor het delen van afspeellijsten zijn opwachting.

Bugfixes zijn onder andere Lossless- en Dolby Atmos-audio die plotseling crashen via Apple Music, problemen met de batterijservice van iPhone 11 en ongeldige brailleleesregels bij het opstellen van een nieuwe mail in de Mail-app.

Apple en andere OS-updates

Naast iOS hebben ook andere besturingssystemen uit Cupertino grote updates gekregen om problemen aan te pakken en nieuwe functies te introduceren. Dit is het geval voor watchOS 7.6, met ECG-ondersteuning voor wearables uit de 4-, 5- en 6-serie in 30 landen die eerder waren uitgesloten van de lijst.

Pure tvOS is nu bij versie 14.7, met bugfixes en verbeteringen. Zoals meestal het geval is, is er voor dit besturingssysteem geen volledige lijst met gerichte acties van ontwikkelaars verstrekt.

Verontrustend is de kwestie met iPadOS. Het OS van de Apple tablet krijgt de update meestal op hetzelfde moment als de mobiele telefoonlijn. Deze keer heeft Apple er echter voor gekozen niet het volledige pakket te leveren en alles bij versie 14.6 te laten.