Wat is Hewlett-Packard?

Hewlett-Packard (HP) werd in 1939 opgericht door William Hewlett en David Packard en stond bekend om zijn hardware-verbeteringen, zoals personal computers, en hun printers. Hewlett-Packard had in de afgelopen decennia veel bedrijven overgenomen, waarvan Palm, Inc. in 2010 een van de meest opmerkelijke was. In 2015 splitste Hewlett-Packard zich op in twee bedrijven: Hewlett-Packard, Inc. en Hewlett Packard Enterprise Company. HP, Inc. richt zich op technologie en printproductie, terwijl Hewlett Packard Enterprise (of HPE) is uitgebreid naar software, de cloud en gegevensopslag.

HP staat bekend om zijn laptops en populaire LaserJet- en InkJet-printers. Het biedt mobiele applicaties die printen mobielvriendelijker en toegankelijker maken. HP hecht veel waarde aan duurzaamheid. Het publiceert jaarlijks een Sustainable Impact-rapport en maakt publiekelijk doelen voor verbetering en methoden die het gebruikt om duurzaamheid te verbeteren. HP gebruikt momenteel oceaangebonden plastic om nieuwe elektronica te maken, waaronder een notebook-laptop die gedeeltelijk is gemaakt van gerecycled materiaal. Het zet zich ook in voor raciale diversiteit op de werkplek, door op transparante wijze de demografische gegevens van zijn werknemers op te nemen in zijn open rapport en door specifieke wervingsdoelen te ontwikkelen voor minderheden en mensen van kleur.

HPE en recente groei

In 2016, ongeveer een jaar nadat Hewlett-Packard de splitsing aankondigde, stelde HPE vragen over de duurzaamheid als bedrijf: als het zich voornamelijk met hardware bezighield, hoe lang zou het dan relevant zijn? Maar kort daarna ontwikkelde HPE strategieën voor IT-infrastructuur die nu hybride cloudopties, cloudbeheer en virtuele machines omvatten. HPE GreenLake is een IT-as-a-Service-platform dat workloads en software beheert in on-premise datacenters, andere centra en verschillende cloudomgevingen. GreenLake automatiseert het balanceren van workloads over hybride cloudomgevingen en biedt soepele cloudinfrastructuuropties. HPE houdt zichzelf relevant in een snel veranderende technologieomgeving, waar software en flexibel databeheer net zo belangrijk is als hardware.