Tech Data upgradet HP-configurator

Hewlett-Packard-partners kunnen nu extra diensten voor notebook-, pc- en serverprojecten oproepen in de online-configurator “HP Top Config” van de broadliner Tech Data. Daar worden nu onder meer ook de voor HP-resellers gedefinieerde “Order Processing Guidelines” (OPG’s) opgeslagen – zij het nog niet volledig in alle landen.

De reseller-partners van Hewlett-Packard kunnen nu de HP Top Configator bij Tech Data gebruiken om web-ondersteunde speciale promoties en aanbiedingspakketten voor hun klanten samen te stellen. In de online portal van de broadliner is het nu mogelijk om de “HP Smart Quote” tool te downloaden, waarmee resellers speciale prijsaanvragen rechtstreeks naar HP kunnen sturen.

Daarnaast is Tech Data bezig met het integreren van de Order Processing Guidelines (OPG) die zijn gedefinieerd voor HP-partners in de HP-configurator. De voordelen van deze integratie – d.w.z. het bekijken van OPG’s en het configureren van op maat gemaakte pakketten – kunnen momenteel echter alleen ten volle worden genoten door wederverkopers in Frankrijk. Hier in Duitsland worden de OPG’s voorlopig afgezet voor speciale klanten.

Net als bij Ingram Micro en Actebis Peacock is ook de HP-configurator bij Tech Data rechtstreeks gekoppeld aan de database van de fabrikant, zodat informatie over de beschikbaarheid van afzonderlijke componenten en de volledig geconfigureerde systemen in realtime wordt verstrekt.

Resellers kunnen bij vragen rechtstreeks contact opnemen met het HP-team bij Tech Data Duitsland – door te bellen naar 089/4700-2111 of via het onderstaande e-mailadres.