HPE neemt Cloud Cruiser over

Hewlett Packard Enterprise (HPE) neemt Cloud Cruiser over – een leverancier van software voor het analyseren en factureren van in gebruik zijnde IT-resources. De oplossing is ontworpen om HPE’s Flexible Capacity-aanbod voor hybride cloudgebruikers uit te breiden.

Als grootste klant maakte HPE al gebruik van Cloud Cruiser’s oplossingen voor een strategisch onderdeel van zijn portfolio van technologiediensten: Dankzij HPE Flexible Capacity kunnen bedrijven IT-infrastructuur in hun eigen datacenter exploiteren en toch op basis van gebruik betalen.

Cloud Cruiser zorgt voor de analyse en facturering van IT-resources in hybride cloudomgevingen. Als onderdeel van de nu overeengekomen overname worden Flexible Capacity, Cloud Cruiser Platform en de SaaS-app Cloud Cruiser 16 nog nauwer aan elkaar gekoppeld.

Cloud Cruiser is in 2010 opgericht in CaliforniĆ« en belooft gebruikers een uitgebreid overzicht van IT-uitgaven en gebruikte IT-middelen. Na de overname moet de provider een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het “Data Centre Care” aanbod binnen de “HPE Technology Services Support” organisatie.

De vorige CEO en mede-oprichter van Cloud Cruiser David Zabrowski zal in de toekomst rapporteren aan Scott Weller, SVP van Technology Services Support bij HPE. Zabrowski keert daarmee terug naar een van zijn voormalige werkgevers: van 1997 tot 2002 was hij al VP en general manager bij HP Enterprise Computer.

Overname van Simplivity

De overname van Cloud Cruiser sluit goed aan bij de recente aankondiging van HPE om Simplivity, leverancier van hyper-converged infrastructuur, over te nemen. Voor Meg Whitman, president en CEO van Hewlett Packard Enterprise, is de overname een belangrijke stap om hybride IT-modellen gemakkelijker te maken voor klanten

.