Wat is rommel?

Clutter is een technologie die door Microsoft is ontwikkeld voor de Outlook-e-mailclient waarmee gebruikers hun Outlook-inbox automatisch kunnen organiseren en belangrijke e-mails prioriteit kunnen geven door berichten met een lagere prioriteit naar een nieuwe Clutter-map te verplaatsen.

De Microsoft Clutter-technologie debuteerde eind 2014 voor Office 365-gebruikers en is nu beschikbaar op Outlook-pc en mobiele applicaties, evenals de Outlook Web App.

Clutter is ontworpen om te leren van de keuzes en acties van een gebruiker om zo beter te kunnen bepalen welke berichten waarschijnlijk door de gebruiker worden genegeerd zodra ze binnenkomen. Deze berichten komen terecht in de map Clutter.

Rommel versus antispamfilters, ongewenste e-mail en Outlook-regels

Clutter werkt op dezelfde manier als antispamfilters van derden, zoals Cloudmark of Spam Bully, in de zin dat het leert hoe het e-mail met een lagere prioriteit kan filteren op basis van de leesgewoonten en acties van een gebruiker.

Clutter verschilt van twee andere ingebouwde Outlook-functies, Junkmail en Rules, die op het eerste gezicht vergelijkbaar lijken met Clutter. De functie Ongewenste e-mail in Microsoft Outlook verwerkt berichten op basis van een enorme verzameling bekende spam die Microsoft in de loop van de tijd heeft geïdentificeerd. Deze verwerking van ongewenste e-mail is generiek van aard, in tegenstelling tot de meer persoonlijke benadering van Clutter.

Clutter verschilt van Outlook-regels doordat regels door de gebruiker worden gedefinieerd en voorrang hebben boven Clutter-verwerking. Er zijn ook aanzienlijk meer opties en acties beschikbaar via Microsoft Outlook-regels dan met Clutter.

Wat betreft de prioriteit van berichtverwerking, zal Outlook de volgende stappen uitvoeren:

  • Filter berichten naar de map met ongewenste e-mail die als spam zijn geïdentificeerd
  • Verwerk alle mailboxregels die van toepassing zijn op inkomende berichten
  • Identificeer en filter berichten die als clutter zijn geïdentificeerd op basis van Clutter-algoritmen