NVMe SSD’s voor datacenters van Western Digital

Western Digital heeft twee nieuwe NVMe SSD’s ontwikkeld die geschikt zijn voor toepassingen met eisen als hoge prestaties en lage latency. Zij breiden het datacenter-portfolio van de fabrikant uit.

In het datacenter, voor cloudproviders of zelfs voor edge-toepassingen neemt de vraag naar snelle enterprise SSD’s met NVMe-interface toe. “Voor onze cloud- en hyperscale-klanten zijn prestaties, zuinigheid en uithoudingsvermogen van cruciaal belang”, aldus Eyal Bek, vice-president Data Centre and Client Computing Devices bij Western Digital. “De Ultrastar DC SN630 SSD en Western Digital CL SN720 SSD, die beide gebruikmaken van onze intern ontwikkelde SSD-architecturen en 3D NAND-technologie, kunnen onze klanten helpen de overstap te maken van SATA naar NVMe-prestaties en hun datacenters klaar te maken voor de toekomst.”

Western Digital CL SN720

De M.2 SSD CL SN720 is volgens de fabrikant vooral bedoeld als bootmedium of voor edge-toepassingen. De SSD in M.2 2280-formaat met vier PCI Express lanes is gebaseerd op het BiCS3-platform van Western Digital en maakt dus gebruik van TLC 3D NAND met 64 lagen. De gebruikte controller en firmware zijn eveneens propriëtaire ontwikkelingen. De CL SN720, die verkrijgbaar is in opslagformaten tussen 256 GB en twee TB, levert een sequentiële lees- en schrijfsnelheid van respectievelijk 3.250 MB/s en 1.400 MB/s. Voor willekeurige toegang levert hij tot 330.000 IOPS voor lezen en 2.700 IOPS voor schrijven. Een LDPC-foutcorrectiemechanisme wordt verondersteld de betrouwbaarheid te verhogen. Bovendien biedt de SSD versleuteling die voldoet aan TGC Opal 2.01 en een functie die het mogelijk moet maken opgeslagen gegevens snel en veilig te wissen. De Western Digital CL SN720 is nu verkrijgbaar.

De M.2-SSD CL SN720 NVMe zal in eerste instantie worden gelanceerd met geheugengroottes tussen 256 GB en één TB. Een 2 TB-variant volgt later.

Western Digital Ultrastar DC SN630

Met de Ultrastar DC SN630 breidt de fabrikant zijn 2,5-inch SSD-portfolio uit met een U.2-model met een maximale capaciteit van 7,68 TB, het dubbele van de DC SN620 in dezelfde vormfactor. Het gebruikt dezelfde controller en flashgeheugen als de CL SN720. De nieuwe 2,5-inch NVMe SSD is naar verluidt bijzonder geschikt voor latency-kritische toepassingen die bovendien een hoge opslagcapaciteit vereisen. Voorbeelden zijn het gebruik in DAS- of HCI-systemen, voor NoSQL-databases, content delivery netwerken of virtualisatietoepassingen. Vergeleken met SATA SSD’s zou de Ultrastar DC SN630 vier keer zo goed presteren: 176.000 IOPS in gemengde workloads. De maximale capaciteit hier is 6,4 TB. Western Digital noemt een waarde van 0,8 drive writes per day (DWD) voor duurzaamheid. De SSD biedt ook Instant Secure Erase (ISE). De Ultrastar DC SN630 wordt momenteel getest bij geselecteerde klanten en moet vanaf april algemeen verkrijgbaar zijn.

Als uitbreiding op de Ultrastar-reeks wordt de DC SN630 geleverd met een U.2-interface en een capaciteit tussen 960 GB en 7,68 TB. Voor gemengde workloads ligt de maximale bruikbare capaciteit tussen 800 GB en 6,4 TB.