Iliad, betere dekking met nieuw 4G- en 5G-netwerk

Iliad tekent een strategische overeenkomst met Cellnex waarmee de operator de komende jaren de 4G- en 5G-dekking kan verbeteren

Na zijn debuut in mei 2018 en het binnenhalen van 3,3 miljoen gebruikers in iets meer dan 10 maanden, is Iliad klaar om de sprong te maken op de Italiaanse markt door zich te richten op een betere kwaliteit van de aangeboden dienst. Iliad heeft aangekondigd dat het een strategische overeenkomst heeft gesloten met Cellnex, een van de belangrijkste spelers op de Europese torenmarkt (de infrastructuur die door telefoonoperatoren wordt gebruikt om het signaal en de dekking te verspreiden), waardoor het bedrijf een leidende rol zal kunnen spelen in de nieuwe 5G-uitdaging. De overeenkomst tussen Iliad en Cellnex voorziet in de verkoop door de telefoonoperator van 100% van de telecommunicatie-infrastructuuractiviteiten, die ongeveer 2.200 sites omvatten, voor een bedrag van ongeveer 600 miljoen euro. De verkoop maakt deel uit van een langetermijnplan waarmee Iliad zijn 4G- en 5G-netwerk verder zal ontwikkelen.

Iliad, wat gaat er de komende jaren veranderen

Na de Italiaanse markt te hebben geïnnoveerd met supergoedkope all-in-aanbiedingen, wil Iliad zich richten op het opbouwen van gebruikersloyaliteit door een nog betere service te bieden. En om dat te doen, heeft het besloten om de dekking en de snelheid van zijn 4G- en 5G-netwerk te verbeteren (het zal tussen eind 2019 en begin 2020 in Italië aankomen).

De strategische deal die met Cellnex is gesloten, omvat ook de ondertekening van een prestatieovereenkomst op lange termijn tussen de Italiaanse operator en towerco, die Iliad in staat zal stellen om zijn mobiele sites te ontwikkelen en tegen het einde van het jaar meer dan 3500 geïnstalleerde radiosites te bereiken. Met deze overeenkomst zal de dekking van Iliad naar verwachting verbeteren en zullen de gebruikers kunnen genieten van een betere dienstverlening tegen dezelfde kosten. Iliad krijgt gegarandeerd toegang tot een infrastructuur die over heel Italië is verspreid en een bijna volledige dekking biedt.

Een verdere stap voorwaarts zal komen met de komst van 5G. Dankzij het nieuwe supersnelle netwerk kan Iliad zijn klanten ongekende download- en uploadsnelheden bieden en on demand content bekijken zonder onderbreking.