De stroom gegevens wordt steeds groter

Het is al bekend dat er steeds meer gegevens zijn. Nu heeft hostingnetwerk LeaseWeb uitgezocht waar al die data vandaan komen.

Volgens een voorspelling van de Eco Association zal er vóór 2020 ruim 40 zettabytes, oftewel 40.000.000.000.000.000.000 bytes aan datavolume per maand worden gegenereerd. Hosting-netwerk LeaseWeb vroeg hiervoor 100 overwegend middelgrote bedrijven naar de oorzaak van de grote hoeveelheid data.

Oorzaken

Volgens de deelnemers aan het onderzoek liggen de oorzaken van de groeiende stroom data vooral in het feit dat steeds meer apparaten in de toekomst een internetverbinding zullen hebben. 91 procent van de bedrijven ziet dit als de belangrijkste oorzaak van de alsmaar toenemende gegevensstroom. Voor 85 procent is de trend naar cloud computing de bron van de aanzwellende gegevensstroom. 83 procent van de door LeaseWeb ondervraagde bedrijven geeft de schuld aan het internet der dingen en het toenemende aantal mobiele apparaten, van smartphones tot een steeds breder scala aan wearables. 69 procent van de bedrijven vermoedt dat Big Data aan de basis ligt van de groeiende gegevensbergen. 64 procent van de respondenten is het eens met de stelling dat steeds meer sensoren steeds meer gegevens opleveren die kunnen worden geanalyseerd. Streaming is een van de belangrijkste aanjagers van de gegevenslawine, volgens 62 procent van de ondervraagde bedrijven.

“Er zijn veel heel plausibele verklaringen voor de voortdurend groeiende hoeveelheden gegevens. Wat echter buiten kijf staat, is dat we met steeds meer data te maken krijgen,” zegt Benjamin Schönfeld, Managing Director van LeaseWeb Duitsland, en voorspelt: “In de toekomst zal er een direct verband zijn tussen het vermogen van een bedrijf om intelligent om te gaan met de groeiende stroom data en het succes van het bedrijf als ondernemer.”

Andere datadrivers

Industrie 4.0 (62 procent), zelfrijdende auto’s (54 procent), mobiel betalen (52 procent), software-as-a-service (51 procent), e-commerce inclusief mobile commerce (49 procent), en gaming en entertainment (34 procent) komen uit het onderzoek naar voren.