Veel projecten met weinig medewerkers: Voor deze evenwichtsoefening vertrouwt Rosemarie Bücker van het gelijknamige systeemhuis op de samenwerking met Intel Security.
ITB: Met ingang van 1 januari van dit jaar heeft Intel Security zijn “Security Alliance Programme” omgedoopt tot “Intel Security Partner Programme” met als doel meer flexibiliteit en betere partnerondersteuning. Wat heeft dit voor u opgeleverd?
Bücker: Het Intel Security Partner-programma is bedoeld om de samenwerking tussen het personeel van de fabrikant en dat van de partner te bevorderen en de communicatie te vergemakkelijken. Er was hier al eerder nauw contact. Dit zal in de toekomst verder worden uitgebreid en biedt dus de mogelijkheid om synergieën te benutten, competenties te verbeteren en potentieel te benutten. De samenwerking biedt onze klanten ook een nauwer contact met de fabrikant en de best mogelijke ondersteuning.
ITB: Nieuw in het partnerprogramma is de “Managed Services Specialisation”. Analisten van Canalys ondersteunen dit wanneer zij oproepen tot meer “Managed and Professional Services” van kanaalpartners. Hoe ontwikkelt zich de vraag van uw klanten naar deze diensten?
Bücker: IT-beveiligingsoplossingen worden over het algemeen complexer en uitgebreider. Er is steeds meer know-how en tijd nodig om een hoog niveau van veiligheid te bereiken. Als gevolg hiervan vragen onze klanten ook om meer speciale diensten, aangezien niet alle oplossingen door de eigen middelen van de klant kunnen worden gedekt.
ITB: Wat zijn de centrale problemen op het gebied van beveiliging bij uw klanten?
De centrale wensen van onze klanten op het gebied van IT-beveiliging zijn vooral een zo hoog mogelijk beveiligingsniveau en eenvoudige, intuïtieve bruikbaarheid van de producten. Ook de interactie van verschillende oplossingen wordt steeds relevanter. Beveiligingsoplossingen moeten steeds meer niet langer worden beschouwd als afzonderlijke, op zichzelf staande oplossingen, maar moeten een alomvattende en holistische bescherming bieden om het beveiligingsniveau te maximaliseren. De problemen ontstaan dan weer doordat te veel projecten door te weinig werknemers moeten worden uitgevoerd en de middelen in vele gevallen ontoereikend zijn.
ITB: Hoe belangrijk is het voor u om beveiligingssystemen onder een uniform beheer te brengen?
Het wordt steeds belangrijker om beveiligingssystemen onder een uniform beheer te brengen. Door de beperkte middelen die in veel bedrijven beschikbaar zijn, is er niet genoeg mankracht om de meest uiteenlopende producten met eigen middelen te beheren. Ook is er vaak niet genoeg tijd om langdurig vertrouwd te raken met verschillende beheersystemen. Uniform beheer helpt om alles “onder één dak” te beheren, d.w.z. dat u zich slechts vertrouwd hoeft te maken met één systeem en veel informatie in één oogopslag krijgt. De uitwisseling van gegevens tussen systemen biedt verschillende aanvalspunten. Een uniform beheer en de interactie van de beveiligingssystemen met elkaar bieden een verhoogd veiligheidsniveau, zodat sneller op bedreigingen kan worden gereageerd en aanslagen kunnen worden voorkomen.