Cyberport neemt Bizteam en Eickelschulte over

Sinds oktober behoren de twee systeemhuizen Bizteam en Eickelschulte tot Cyberport. Met de overname wil het e-commercebedrijf uit Dresden een IT-dienstverlener worden voor kleine en middelgrote klanten in Duitsland.

24 procent van de MSP’s is in principe bereid hun bedrijf te verkopen. Dit cijfer is afkomstig uit het “Global MSP Benchmark Report” van Kaseya-dochter IT Glue. En de bereidheid tot fusies en overnames in de MSP-markt neemt weer toe.

Tussen zijn het niet alleen private-equitybedrijven die hun oog laten vallen op de markt voor dienstverleners. Het e-commercebedrijf Cyberport begeeft zich nu op de markt van systeemhuizen met de overname van de door de eigenaar beheerde systeemhuizen Bizteam en Eickelschulte. “Wij verheugen ons zeer op de toekomstige samenwerking met Bizteam en Eickelschulte. Samen willen we in de komende jaren een toonaangevende speler op het gebied van IT-diensten voor kleine en middelgrote klanten in Duitsland opbouwen,” verklaarde Aliz Tepfenhart, CEO van Burda Commerce, die de aankoop van de twee systeemhuizen toelichtte. Cyberport is een onderneming van de mediagroep Hubert Burda Media.

Anton Braun, CEO van Bizteam, en Martin Eickelschulte, CEO van Eickelschulte, zullen aanblijven als algemeen directeuren van de bedrijven. Bovendien zal Heike Braun het management blijven ondersteunen in een leidinggevende functie. Alle andere werknemers zullen ook worden aangenomen. Bizteam en Eickelschulte zijn beide lid van de systeemhuissamenwerking iTeam. Aangezien de vorige directeuren verantwoordelijk zullen blijven voor het wel en wee van de dienstverleners, zal dit na de overname door respectievelijk Cyberport en Hubert Burda Media vermoedelijk ook zo blijven. Na een overname zal het lidmaatschap individueel worden bekeken door de adviesraad van het iTeam, die momenteel uit acht IT-ondernemers bestaat. “In ieder geval gaan we eerst in gesprek met de relevante iTeam-partners voordat we een beslissing nemen. Dat is nog niet gebeurd”, benadrukt Frank Roebers, Managing Director bij iTeam.

grijstvak>

Over Cyberport

Cyberport is een Europese retailer voor consumentenelektronica. Op de website van het bedrijf kunnen klanten meer dan 45.000 producten vinden op het gebied van notebooks, IT, smartphones, televisies en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf ziet zichzelf als een “digital outfitter”: een digitale uitzetter voor zijn klanten. Cyberport positioneert zich als een omnichannel specialist voor B2B en B2C klanten. Met de E-Com-Hub in München ontwikkelt Cyberport technologie- en procesexpertise om een klantgericht bedrijf te worden.

Cyberport zegt inmiddels bijna vijf miljoen klanten te hebben. Naast het hoofdkantoor in Dresden en in totaal 16 winkels in Duitsland en Oostenrijk beschikt de onderneming over een eigen logistiek centrum in Siebenlehn, Saksen. Cyberport is een bedrijf van Hubert Burda Media.