Anexia neemt Netcup over

De Oostenrijkse hoster Anexia koopt de Duitse concurrent Netcup. Het bedrijf zal in de toekomst als zelfstandige entiteit opereren in een strategische alliantie met de nieuwe moeder.

De Oostenrijkse cloud- en managed hosting-specialist Anexia neemt met terugwerkende kracht vanaf 1 november de Duitse provider Netcup over. Het in Karlsruhe gevestigde bedrijf, waarvan de kerncompetentie ligt in webhosting, bedient momenteel bijna 50.000 commerciële en particuliere klanten met meer dan 60.000 domeinen. De overname is bedoeld om de marktpositie van Anexia op de Europese markt te versterken en de concurrentiepositie ten opzichte van grote aanbieders te verbeteren, zo legt Alexander Windbichler, oprichter en CEO van het bedrijf, uit.

Behoud van onafhankelijkheid

Volgens Windbichler zal Netcup niet worden geïntegreerd in het nieuwe moederbedrijf. De hoster zal in de toekomst veeleer grotendeels zelfstandig opereren, maar in een strategische alliantie met Anexia. Het Duitse datacentrum zal ook in bedrijf blijven. Het doel van de alliantie is om gezamenlijk nieuwe producten en diensten te ontwikkelen op het gebied van cloud, Internet of Things (IoT) en Industrie 4.0. De redenen voor de overname waren “de grote know-how en het hoge niveau van technische ontwikkeling” van de aanbieder uit Karlsruhe. Dit waren “dezelfde redenen waarom Netcup in zijn huidige vorm moet blijven bestaan”.

Anexia is opgericht in 2006 en heeft vandaag de dag meer dan 150 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Klagenfurt en het bedrijf heeft vestigingen in Keulen, München en Regensburg in Duitsland.