Iliad problemen, niet in staat om te bellen of gebeld te worden. Wat te doen

Sommige gebruikers hebben enkele problemen gemeld op Iliad simkaarten bij het ontvangen en bellen naar vaste nummers, hier is hoe het probleem op te lossen

Nadat we te maken hebben gehad met Codacons voor een advertentie die als misleidend werd beschouwd, blijven de problemen aanhouden voor Iliad, de Franse low-cost mobiele operator die onlangs in ons land is geland. Veel gebruikers hebben namelijk problemen met het bellen naar vaste nummers in Italië.

De problemen met het bellen naar vaste nummers op Iliad SIM kaarten zijn zowel inkomend als uitgaand. Dit is een groot probleem dat de Franse exploitant zo snel mogelijk moet proberen op te lossen om te voorkomen dat klachten van gebruikers uitmonden in opzeggingen en overstappen naar andere exploitanten, zoals de nieuwe concurrent van Vodafone, Ho.Mobile. Op dit moment moet worden gezegd dat niet alle gebruikers klagen over deze specifieke slechte service. Verscheidene Iliad SIM-kaarten in Italië zijn in feite in staat om op het web te surfen en te bellen of gebeld te worden van vaste nummers zonder bijzondere problemen. De afgelopen dagen hebben echter steeds meer mensen geklaagd over de problemen bij het bellen naar vaste nummers.

Het probleem van bellen naar vaste nummers op Iliad: hoe op te lossen

De meeste gebruikers hebben gemeld dat de problemen vooral te maken hebben met inkomende oproepen van vaste nummers. Velen hebben dit probleem opgelost door de 4G-gegevensverbinding uit te schakelen. Het lijkt erop dat dit type verbinding met het netwerk inkomende gesprekken van vaste nummers op onze Iliad SIM “blokkeert”. Om het verbindingstype te wijzigen, gaat u naar de instellingen van uw telefoon en wijzigt u de netwerkopties. Of we nu een iPhone of een Android smartphone hebben.

Verwachte vaste oproepen: Iliad geeft Wind Tre de schuld

Sommige gebruikers die contact hebben opgenomen met de klantenondersteuning van Iliad, hebben te horen gekregen dat het probleem zich voordoet bij de netwerklijnen die door Wind Tre worden geëxploiteerd, zodat de Franse exploitant niet veel speelruimte heeft om de situatie op te lossen. Andere gebruikers die contact hebben opgenomen met de klantendienst van Iliad met het probleem van oproepen van vaste nummers op Iliad, zeggen echter dat Iliad reeds begonnen is met een reeks werkzaamheden aan zijn netwerken om te voorkomen dat deze inefficiënties zich in de toekomst opnieuw voordoen. Kortom, na het aanvankelijke enthousiasme krijgt Iliad nu te maken met de eerste problemen die, afhankelijk van de wijze waarop zij worden opgelost, wellicht bepalend zullen zijn voor de toekomst van de Franse onderneming en haar reputatie in ons land.