Lycamobile down, kan niet bellen en surfen: wat is er aan de hand

Problemen voor Lycamobile klanten: sinds 17:00 uur op 10 maart 2020 niet meer kunnen bellen. Dit is wat er gebeurt

Op 11 maart om 01:00 uur bijgewerkt.

Het probleem lijkt te zijn opgelost.

Oorspronkelijk artikel

Sinds 17:00 uur op 10 maart konden Lycamobile-klanten niet meer bellen of internetten. Zodra ze proberen te bellen, wordt het gesprek verbroken wegens gebrek aan signaal. Voorlopig zijn alle klanten van LycaMobile geïsoleerd en kunnen zij hun SIM-kaart niet gebruiken. LycaMobile is een virtuele operator die afhankelijk is van het Vodafone-netwerk, en het probleem lijkt te liggen bij het Vodafone-netwerk.

In feite is LycaMobile niet de enige met deze problemen. Hetzelfde probleem doet zich voor bij gebruikers van Rabona, Noitel en NTmobile, drie goedkope virtuele operatoren die gebruik maken van het netwerk van Vodafone. ho.mobile daarentegen lijkt niet hetzelfde probleem te ondervinden als Vodafone-klanten. Het enige dat zeker is, is dat technici al aan het werk zijn om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Waarom Lycamobile vandaag niet werkt

Geen signaal, alleen noodoproepen en geen dataverbinding. Al minstens een paar uur ondervinden gebruikers van Lycamobile en andere virtuele operatoren die het Vodafone-netwerk gebruiken, zeer ernstige problemen. Op downdetector.co.uk, een website die meldingen van gebruikers verzamelt wanneer een dienst of toepassing niet werkt, staan honderden reacties van gebruikers die op zoek zijn naar een verklaring. Op dit moment is er geen verklaring: het enige wat we kunnen doen is wachten tot het probleem is opgelost en het netwerk is hersteld. Wij zullen de ontwikkeling van de situatie blijven volgen.