Facebook werkt niet, geïsoleerde problemen ook in Italië

Sommige gebruikers hebben op Twitter gemeld dat Facebook niet werkt. De grootste problemen doen zich voor in Frankrijk en Groot-Brittannië

Paniek in heel Europa. En deze keer, gelukkig, is het geen terroristische aanval. Vanaf 10.30 uur vanochtend was Facebook niet bereikbaar in het grootste deel van Europa, in enkele geïsoleerde gebieden in Zuidoost-Azië en aan de Atlantische kust van de Verenigde Staten.

Op Twitter werd alarm geslagen door enkele gebruikers die problemen constateerden met het laden van de News Feed. Langzaam verspreidden de storingen zich als een lopend vuurtje en kon worden vastgesteld welke gebieden het zwaarst werden getroffen. Het epicentrum van het probleem lijkt in Frankrijk en Groot-Brittannië te liggen, maar de oorzaken zijn nog niet bekend. Na een eerste moment van paniek zou het probleem binnen een paar minuten over moeten zijn, maar er zijn nog steeds veel gebruikers op Twitter die melden problemen te hebben met het bekijken van hun wall en de nieuwsstroom.

Geen commentaar van Facebook

Op dit moment is er geen commentaar van het hoofdkantoor in Menlo Park. En hoogstwaarschijnlijk zal er geen officiële verklaring worden vrijgegeven. Dit soort problemen treft het sociale platform elke dag, in dit geval betreft de bijzonderheid alleen het grote aantal betrokkenen. Over een paar uur zou het probleem opgelost moeten zijn en kunnen gebruikers hun Facebook-accounts weer normaal gebruiken.

.