Hoe je Iliad verbindingsproblemen oplost

Als je problemen hebt met geen signaal met je Iliad SIM moet je het 3G netwerk activeren: hier is hoe je dat doet op Android en iOS

Het verbeteren van de signaalkwaliteit en verbindingssnelheid is een van de doelen die Iliad zich heeft gesteld voor de komende jaren. De op drie na grootste operator van Italië gaat, na een inloopperiode, door met zijn stappenplan, dat grote investeringen in eigen antennes omvat om eindelijk autonoom te worden en zijn klanten een betere service te kunnen bieden.

In de afgelopen maanden zijn in heel Italië veel 4G-antennes geactiveerd en de werkzaamheden zullen het hele jaar doorgaan. De activering van de nieuwe antennes kan echter vervelende problemen veroorzaken voor gebruikers: de afwezigheid van het 4G-signaal op de Iliad-kaart gedurende een paar dagen. Sommige klanten hebben dit al zelf ondervonden: plotseling werkt de Iliad SIM-kaart niet meer (hij kan het signaal niet meer oppikken) en wordt het onmogelijk om te surfen, berichten te ontvangen en zelfs te bellen.

Om erachter te komen of dit alleen uw probleem is of dat er echte inefficiënties zijn op de Iliad-lijn, kunt u kijken op de Iliad real time problems support page. Elke gebruiker kan dan de pagina raadplegen en binnen enkele seconden nagaan of de storing van zijn mobiele telefoon daadwerkelijk aan de operator te wijten is. Als het na deze snelle controle duidelijk is dat het probleem te maken heeft met de 4G-lijn van Iliad, is er een eenvoudige truc waarmee u het Iliad-netwerk weer kunt gebruiken: de verbinding forceren naar 3G. Via de instellingen op uw smartphone, of het nu Android of iOS is, kunt u beslissen of u het 3G- of 4G-netwerk wilt gebruiken: hier leest u hoe u dat doet.

Hoe u problemen met de Iliad-verbinding op Android oplost

Als uw Iliad-simkaart geen verbinding met het signaal kan maken, waardoor u niet kunt bellen, sms’en en internetten, moet u een instelling op uw smartphone wijzigen om uw kaart weer te kunnen gebruiken: schakel over op het 3G-netwerk. Waarom moet je deze verandering maken? Het is heel eenvoudig: Iliad heeft de afgelopen maanden aan de 4G-antennes gewerkt en het is normaal dat er gedurende korte perioden geen signaal is.

Om over te schakelen op 3G, ga je naar de instellingen van je Android-smartphone, klik je op “Wi-Fi & Internet” en vervolgens op “SIM & netwerk”. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u “Voorkeur type netwerk” kunt selecteren en er verschijnt een pop-up menu met de verschillende verbindingstypes: 2G, 3G en 4G. Selecteer 3G en uw Iliad-kaart begint weer te werken.

Het ongemak van geen signaal op het 4G-netwerk van de Iliad duurt meestal maar een paar dagen, net lang genoeg om de werkzaamheden te voltooien en de nieuwe antennes te activeren.

Hoe Iliad-verbindingsproblemen op iPhone te verhelpen

Iliad-signaalverliesproblemen zijn zeldzamer op iOS-smartphones. In het geval dat je Iliad SIM je netwerk problemen geeft op je iPhone, moet je overschakelen naar 3G verbinding. De procedure is heel eenvoudig: open de Instellingen op de iPhone, druk vervolgens op Mobiel en vervolgens op Opties voor mobiele gegevens. Selecteer Spraak en data en zet tenslotte de vlag op 3G. De Iliad-kaart zou nu weer moeten werken.

Iliad-dekking

De operator kan nog steeds rekenen op een goede dekking in het hele land. In het laatste Open Signal-rapport waarin de kwaliteit van netwerken in Italië werd gemonitord, werd ook gekeken naar de Franse virtuele operator.

Op een steekproef van 339 duizend apparaten die werden gecontroleerd voor de eerste 3 maanden van 2019, behaalde Iliad een 4G-dekking van 76,4%, met de grootste stijging van alle geanalyseerde operators. In vergelijking met de vorige audit is het met 10% gestegen. Het aangekondigde werk begint dus vruchten af te werpen. Alleen Vodafone en Tim deden het beter dan Iliad wat dekking betreft, met respectievelijk 86,9% en 83,6%.