Hoe verstuur je een Certified E-Mail met Libero Mail

Een Certified E-Mail versturen met Libero Mail is eenvoudig en intuïtief: hier is de gids om stap voor stap te volgen.

Een Certified E-Mail versturen met Libero Mail PEC is eenvoudig en intuïtief. Door toegang te krijgen tot uw PEC mailbox, kunt u uw inkomende mail raadplegen, concepten bekijken en nieuwe berichten aanmaken om naar uw contacten te sturen.

De PEC biedt zowel voordelen voor professionals en bedrijven, waarvoor het hebben van een gecertificeerde mailbox verplicht is, als voor particulieren. De verzending van een PEC heeft in feite dezelfde juridische waarde als een aangetekende brief met ontvangstbevestiging in alle gevallen waarin de wet voorziet. Hier is een gids om gecertificeerde post te versturen met uw Libero Mail PEC box en te profiteren van alle voordelen: of u nu een particuliere klant bent die geabonneerd is op een Family PEC vanaf 14,99 euro per jaar inclusief BTW, of voor wie geabonneerd is op een PEC Unlimited met onbeperkte opslagruimte voor 30 euro per jaar plus BTW.

Libero Mail PEC: hoe een gecertificeerde e-mail te verzenden

De Libero Mail PEC-manager biedt zijn gebruikers een eenvoudige en intuïtieve interface voor het verzenden van een onbeperkt aantal gecertificeerde e-mailberichten. De gebruiker logt gewoon in op zijn Libero Mail PEC-account met zijn inloggegevens om de interface te openen.

In de bovenste band, net onder Contacten en naast het zoekveld voor berichten, bevindt zich de optie Samenstellen en klik hierop om een nieuw concept te openen. De gebruiker moet in het ontvangersveld het adres van de PEC-box invoeren waarnaar hij het bericht wil verzenden, het onderwerp schrijven, het tekstbericht samenstellen en klikken op Bijvoegen om bestanden toe te voegen aan het bericht dat hij wil verzenden.

Als u klaar bent met het invoeren van de gegevens, klikt u op Verzenden om het bericht te verzenden en optimaal gebruik te maken van de dienst die Libero Mail PEC biedt.

Libero Mail PEC: hoe de dienst werkt

Het verzenden van een PEC vanuit uw Libero Mail PEC-box werkt anders dan een standaard e-mailbericht. In het geval van een normale e-mail is het verzendingsproces eenvoudig: u opent een nieuw ontwerp van het bericht, voert het e-mailadres en het onderwerp van de ontvanger in, de tekst, eventuele bijlagen en gaat vervolgens over tot verzending.

In het geval van een gecertificeerde e-mail eindigt de operatie niet met het klikken op “Verzenden” na het samenstellen van het bericht, maar is deze verdeeld in drie fasen: verzenden, ontvangen en het verzenden van de ontvangstbevestiging. Nadat het bericht is samengesteld en verzonden, voert de gecertificeerde mailserver van de afzender een reeks formele controles uit op het ontvangen bericht, waarna de afzender op zijn beurt een ontvangstbewijs ontvangt waarin wordt bevestigd dat de e-mail op een bepaalde datum en tijd door het systeem is aanvaard. Het ontvangstbewijs wordt vervolgens ondertekend door de PEC-beheerder van de afzender.

Het oorspronkelijke bericht wordt in een transportbericht, of transportenveloppe, van het S/MIME-type geplaatst, dat het oorspronkelijke bericht bevat en alle gegevens die het vervoer ervan als bijlage certificeren. Pas dan verlaat de e-mail het domein van de afzender en wordt hij via het ontvangstpunt naar het domein van de ontvanger gezonden, dat de nodige controles uitvoert op de herkomst van de PEC en de juistheid van het bericht.

Als alle controles positief zijn, wordt het bericht doorgezonden naar het afleverpunt, dat de afzender het PEC-afleveringsbewijs zendt, het analoog van het retourbewijs van een normale aangetekende brief.