3 series om te kijken als je een Sex and the City fan bent

Vrouwen series zijn altijd een grote hit geweest bij het publiek, dus hier zijn een aantal titels om te kijken als je hield van het verhaal van Carrie en haar groep vrienden.

Sex and the City is een van de meest populaire Amerikaanse tv-series van de afgelopen 20 jaar, voor het eerst uitgezonden op HBO en vervolgens wereldwijd sinds 1998. Ondanks het feit dat er zoveel tijd is verstreken sinds de release, zijn er nog steeds veel mensen die zich de settings, het plot en vooral de actrices herinneren die de inhoud beroemd hebben gemaakt.

De show vertelt het verhaal van vier vriendinnen, Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha, terwijl ze worstelen met hun eigen liefdes- en carrièreproblemen. Het decor is New York City, waar ze verwikkeld zijn in nieuwe liefdesaffaires, maar ook nieuwe trends ontdekken op het gebied van mode en luxe, met veel scènes die zich afspelen in pubs en elegante restaurants in de Big Apple. De serie vertelt ook over de ambities en hoop van jonge vrouwen van in de dertig, die zich voorbereiden op het leven in het nieuwe millennium. De show is gebaseerd op de gelijknamige vrije roman van Candace Bushnell, die haar alter-ego portretteerde in Carrie Bradshaw. Het is zeker niet gemakkelijk om de sfeer en het plot van Sex and the City in andere TV-series te reproduceren. Toch hebben veel van de streamingproducten veel overeenkomsten: laten we eens kijken welke dat zijn.

Emily in Paris op Netflix

Laten we beginnen met een tv-serie die de afgelopen maand een revelatie was: Emily in Paris kwam in oktober 2020 uit op Netflix en heeft in een paar weken tijd al een groot publiek voor zich gewonnen. Er zijn veel overeenkomsten met Sex and the City. Zo is de serie van dezelfde schrijver Darren Star, die ook aan andere succesvolle producten heeft gewerkt, waaronder Beverly Hills 90210.

Emily in Paris vertelt het verhaal van een meisje, gespeeld door actrice Lily Collins, dat naar Parijs verhuist om haar carrière na te jagen en een hele nieuwe wereld vol charme ontdekt, waaronder een mogelijke nieuwe liefde en een beste vriendin die haar vanaf de eerste afleveringen verwelkomt in de Franse stad. Het is een romantische serie net als Sex and the City, maar minder generatiegebonden. Desondanks is er geen tekort aan verwijzingen naar de oude show die alle Carrie-fans zeker zullen bevallen.

Het eerste seizoen van Emily in Paris is beschikbaar op Netflix.

Fleabag op Amazon Prime Video

Nu over naar een oneerbiedige en uiterst ironische tv-serie, die altijd een vrouw als hoofdrolspeler heeft. We hebben het over Fleabag, de show gemaakt door Phoebe Waller-Bridge. De show bestaat uit twee seizoenen en draait om de avonturen van een meisje, waarvan de naam niet wordt onthuld, dat worstelt met alledaagse problemen, twijfels en onzekerheden.

Als Sex and the City sprak over de generatie van dertigjarigen aan het begin van het nieuwe millennium, zal Fleabag zich rechtstreeks richten tot de dertigjarigen van nu, onafhankelijk en single, misschien meer gedesillusioneerd, maar zeker bewust en moedig. Er zijn ook verwijzingen naar belangrijke thema’s, zoals het gezin van vandaag, maar ook de allure van het verbodene.

Kortom, dit is een echt plezierige serie, vol wendingen, die degenen die van Sex and the City hielden, voor zich zou kunnen winnen. Fleabag is beschikbaar op Amazon Prime Video.

Valeria op Netflix

De derde tv-serie waarin vrouwen centraal staan is Spaans: de titel is Valeria en het is gebaseerd op de romans van Elisabet Benavent.

Ook in dit geval vinden we vier vriendinnen van in de dertig die in een grote metropool wonen: niet New York maar Madrid. Tussen een diner in een restaurant en een aperitief bespreken ze hun problemen, die betrekking hebben op het heden en niet op de late jaren negentig.

Geen handtassen, mode en carrières, maar te betalen huren en onwaarschijnlijke blind dates op een dating app, maar ook problemen op het werk en dromen over de liefde die altijd weer in duigen vallen. De serie is romantisch maar echt, ver verwijderd van de glossy wereld van Carrie en haar vrienden.

Valeria is beschikbaar op Netflix.