WhatsApp, wat zijn broadcastberichten en hoe verstuur je ze

Broadcastlijsten stellen je in staat hetzelfde bericht naar meerdere gebruikers op WhatsApp te sturen zonder dat je een groep hoeft aan te maken. Zo maak je ze

WhatsApp wordt voortdurend geüpdatet met nieuwe functies die het gebruik van de app vergemakkelijken en gebruikers in staat stellen nieuwe dingen te doen. Dit is het geval geweest met gesprekken en videogesprekken. Maar er zijn ook enkele functies die al lang op WhatsApp staan, maar die weinig mensen kennen. Bijvoorbeeld broadcast-berichten, een weinig gebruikte tool die erg handig is voor WhatsApp-gebruikers.

Maar wat zijn broadcast-berichten? Het is een speciale functie die gebruikers in staat stelt hetzelfde bericht naar meerdere gebruikers tegelijk te sturen. Maak gewoon een lijst op WhatsApp met de contactpersonen naar wie je het bericht wilt sturen, en het wordt aan alle gebruikers afzonderlijk bezorgd. Als u een bericht moet sturen om vrienden uit te nodigen voor een feestje, kunt u in plaats van een groep te maken met mensen die u niet kent, een broadcastbericht sturen om gebruikers de kans te geven privé te reageren. Wanneer u een broadcast-bericht verstuurt, wordt het afgeleverd alsof het om een enkele chat gaat en niet om een groep. Hier leest u hoe u een verzendlijst maakt en een bericht verstuurt.

Hoe maakt u een verzendlijst

Het maken van een verzendlijst is heel eenvoudig en duurt niet langer dan twee tot drie minuten. Eerst moet je naar WhatsApp gaan en klikken op het pictogram met de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en vervolgens op “Nieuwe uitzending”. Er wordt een lijst geopend met alle contacten die op uw smartphone zijn opgeslagen en u moet degene selecteren naar wie u het radiobericht wilt sturen. Zodra dit is gebeurd, klik je op het groene pictogram rechtsonder in het scherm en wordt er een broadcastchat aangemaakt waarin je je bericht kunt schrijven.

Hoe verstuur je een broadcastbericht

Als je eenmaal een broadcastlijst hebt aangemaakt, ga je naar de broadcastchat, schrijf je de berichttekst en verstuur je het bericht zoals je normaal doet in WhatsApp-gesprekken met je vrienden. Gebruikers op de broadcast-lijst ontvangen het bericht individueel en het antwoord verschijnt op hun Chat-scherm alsof het een normaal individueel bericht is.

Hoe een uitzendlijst bewerken

Als u een nieuwe persoon wilt toevoegen aan een uitzendlijst die u al hebt gemaakt, gaat u naar het gesprek over de uitzendlijst, klikt u op het pictogram met de drie puntjes in de rechterbovenhoek en klikt u vervolgens op “Info over uitzendlijst”. Op de pagina die opent, klikt u op “Ontvangers bewerken” en kunt u contacten aan de lijst toevoegen of uit de lijst verwijderen.

Waarom een broadcast-bericht

Wat is het nut van broadcast-berichten? Is het niet eenvoudiger om een WhatsApp-groep te maken en het bericht als één bericht te versturen? Broadcastlijsten werden gecreëerd om gebruikers een haalbaar alternatief te bieden voor groepsberichten. Als wij vrienden moeten uitnodigen die elkaar niet kennen voor een etentje, is het niet erg aardig om hen aan dezelfde groep toe te voegen.

Hoe verwijdert u een uitzendlijst

Als een van de uitzendlijsten die u hebt gemaakt niet langer nuttig is, kunt u deze eenvoudig verwijderen. Voer gewoon de lijst in de Chat-sectie in, klik op het pictogram met de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en vervolgens op “Uitzendlijst info”. Klik dan gewoon op “Uitzendlijst verwijderen” en u bent klaar.