Elektronische facturatie, de voordelen van Libero SiFattura

Platformen zoals Libero SiFattura maken het eenvoudiger en sneller om de boekhouding en fiscale zaken van uw bedrijf te beheren. Dit is waarom

De invoering van elektronische facturering tussen particulieren is beter verlopen dan verwacht. Ondanks enkele struikelblokken in de allereerste weken kan zes maanden na de goedkeuring worden gesteld dat de overgang van papier naar digitaal zonder grote problemen is verlopen. Dit blijkt uit de gegevens van de Italiaanse belastingdienst – 920 miljoen elektronische facturen verzonden in de eerste zes maanden – en vooral uit de positieve reacties van het MKB en grote ondernemingen.

Uit een enquête van het Waarnemingscentrum voor elektronische facturering van de Polytechnische universiteit van Milaan blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagde bedrijven tevreden is over elektronische facturering, die zowel op economisch als op bureaucratisch niveau voordelen kan opleveren. Onder hen waren degenen die gebruikmaken van beheers- en administratieve platforms in staat om de overgang tussen de twee belastingstelsels beter te “verwerken”, waardoor de uitgifte van facturen en de inning van verschuldigde bedragen werden versneld.

Platforms zoals Libero SiFattura maken het in feite mogelijk om alle handelingen met betrekking tot de vennootschapsbelasting en meer te vereenvoudigen en te versnellen. Vanaf het dashboard kunt u de stroom van fiscale documenten beheren, elektronische facturen in onze naam verzenden en ontvangen, de betaalde en de nog te betalen facturen controleren en dus ook een idee hebben van de kassituatie, de stamgegevens van uw leveranciers en klanten creëren, het beheer van de boekhouder mogelijk maken en nog veel meer. De voordelen van Libero SiFattura zijn talrijk: laten we ze in detail ontdekken.

Onbeperkt elektronische facturen ontvangen en verzenden

Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface is Libero SiFattura een uiterst gebruiksvriendelijke software voor administratief beheer. Vanuit het dashboard kunt u zoveel facturen genereren als u wilt, en de verzending automatiseren van de facturen die in de loop van de tijd steeds weer worden herhaald. Als we bijvoorbeeld een maandelijkse factuur met een vast bedrag naar een van onze vaste klanten sturen, kunnen we het platform deze automatisch laten versturen, zonder dat we deze elke keer hoeven aan te maken.

Met Libero SiFattura kunt u ook alle elektronische facturen ontvangen en beheren die aan ons of aan ons bedrijf zijn gericht. Vertel onze leveranciers de SDI ontvangercode van SiFattura en wacht. Het platform scant vervolgens de servers van het Interchange System op facturen met dezelfde code en stuurt ze naar onze persoonlijke ruimte.

Wettelijke opslag van elektronische facturen

Zoals papieren belastingdocumenten moeten elektronische facturen volgens de wet gedurende 10 jaar worden bewaard. Libero SiFattura helpt u ook hierbij, door u in staat te stellen facturen te archiveren en op te slaan volgens de wettelijke vereisten op een vrij eenvoudige manier.

Financieel en fiscaal beheer

Naast het beheer van facturen, combineert Libero SiFattura ook het beheer van uw financiële situatie. Het beheersplatform van Italiaonline biedt een complete oplossing in elk opzicht, waarmee u stamgegevens van klanten en leveranciers kunt aanmaken; de cashflow van uw bedrijf kunt bekijken aan de hand van gegevens over reeds geïnde facturen, nog te innen facturen, betaalde facturen en nog te betalen facturen; uw planning kunt raadplegen en aanmaningen kunt versturen in geval van openstaande facturen.

Multiuser

Free SiFattura biedt de mogelijkheid om verschillende gebruikers aan te maken die, met behulp van verschillende inloggegevens, toegang hebben tot het bedrijfsdashboard en de belasting- en boekhoudstroom kunnen regelen. Zo kunnen we bijvoorbeeld onze accountant toegang geven tot het platform en op afstand controleren of alles klopt.

Customisation and modularity

Een ander groot voordeel van Libero SiFattura is de hoge mate van customisation die het zijn gebruikers biedt. Met Libero SiFattura kunt u facturen maken door een van de vele beschikbare sjablonen te kiezen en uw eigen bedrijfslogo in te voegen, waardoor het uniek wordt.

Libero SiFattura biedt u ook de mogelijkheid om de diensten te kiezen die u nodig hebt, zodat u het platform aan uw behoeften kunt aanpassen. Libero SiFattura Basic, dat volledig gratis is, is ideaal voor degenen met een minimum- of forfaitair BTW-regime, aangezien u hiermee onbeperkt elektronische facturen kunt ontvangen; Libero SiFattura Lite, dat €29+BTW kost voor het eerste jaar, is de perfecte oplossing voor kleine en micro-ondernemingen, waarmee u het uiterlijk van uw facturen kunt aanpassen, rapporten kunt genereren en onbeperkt elektronische facturen kunt versturen. Libero SiFattura Pro, dat €49+BTW kost voor het eerste jaar, biedt alle fiscale en administratieve hulpmiddelen die u nodig hebt om uw bedrijf te beheren.