WhatsApp, hoe verstuur je berichten zonder online te zijn

Met de vliegtuigmodus kun je zelfs zonder internetverbinding berichten versturen op WhatsApp: zo werkt het

Onzichtbaar worden op WhatsApp is de droom van velen, maar voor niemand haalbaar. Een van de basisvereisten van WhatsApp is een internetverbinding, zonder welke u geen berichten kunt verzenden of ontvangen. Zodra je verbinding maakt met de applicatie of een bericht beantwoordt, ben je meteen “online” en kunnen je vrienden je status zien.

Hoewel gebruikers veel trucs gebruiken om hun status op WhatsApp te verbergen, is er maar weinig voor nodig om te zien of iemand je bericht heeft gezien en niet heeft geantwoord. Maar niet iedereen kent een heel handige WhatsApp-truc waarmee je berichten naar je vrienden kunt sturen zonder verbinding te hebben met het internet. We zeiden in het begin dat een verbinding essentieel is om WhatsApp te gebruiken, maar er is een functie op je smartphone die je in staat stelt deze vereiste te omzeilen. We hebben het over de vliegtuigmodus, die niet veel door gebruikers wordt gebruikt, maar wel erg nuttig is. Hier lees je hoe je berichten verstuurt op WhatsApp zonder online te zijn.

Hoe gebruik je de vliegtuigmodus

De vliegtuigmodus is een functie die je op alle smartphones aantreft en waarmee je je toestel kunt loskoppelen van elk type netwerk. U kunt niet bellen of gegevens van uw SIM-kaart gebruiken. De vliegtuigmodus wordt meestal gebruikt wanneer je met het vliegtuig reist en is ook erg handig om berichten te versturen op WhatsApp zonder online te zijn. Hoe werkt het? Het is heel eenvoudig. Zet gewoon de vliegtuigmodus aan op je smartphone (je kunt dit doen via de knop Instellingen op zowel Android als iOS) en ga naar WhatsApp. Kies een gesprek en stuur een bericht. U hebt nu het bericht naar uw vriend verzonden, maar het blijft in stand-by totdat uw smartphone verbinding heeft met internet. Een eenvoudige WhatsApp-truc, maar zeer effectief.

Er is ook een andere manier om berichten via WhatsApp te versturen zonder verbonden te zijn, maar hiervoor moeten applicaties van derden worden geïnstalleerd die niet veilig zijn en die als enige doel hebben je persoonlijke gegevens te stelen.