IPhone 12, gerapporteerde problemen met zowel 4G als 5G

De iPhone 12 is nog maar net binnen en nu al melden verschillende gebruikers op Apple’s ondersteuningsforums problemen met de connectiviteit, zowel 4G als 5G

Een ander probleem voor Apple’s pas gearriveerde iPhone 12. Nadat sommige gebruikers meldden dat het scherm groen en grijs werd, melden anderen nu connectiviteitsproblemen voor zowel 4G LTE- als 5G-netwerken.

De meldingen komen sinds 1 december binnen op Apple’s support forums van nieuwe eigenaren, en op dit moment heeft het bedrijf uit Cupertino nog geen oplossing voor het probleem aangedragen. Volgens berichten op de forums verliezen Apple-smartphones plotseling hun signaalbalken en verschijnt op het scherm de melding ‘Uw iPhone is niet geactiveerd’. Het probleem heeft zich voorgedaan bij gebruikers in de VS die gebruik maakten van Verizon en AT&T, maar er zijn ook meldingen binnengekomen van Vodafone-gebruikers in Australië. De enige oplossing lijkt te zijn om de telefoon opnieuw op te starten.

iPhone 12, problemen met 4G- en 5G-netwerken: meldingen

Het probleem dat op de ondersteuningsforums van Apple wordt gemeld, is voor verschillende gebruikers vergelijkbaar. Nadat de pas ontvangen iPhone 12 langer dan 10 minuten is gebruikt, verdwijnen de signaalbalken voor zowel 4G LTE- als 5G-netwerken en verschijnt het bericht “Uw iPhone is niet geactiveerd” op het display.

Het verlies van netwerkdekking, zowel 4G als 5G, treedt met name op wanneer het dekkingsgebied van de ene antenne eindigt en u overschakelt op een andere, zoals een gebruiker uitlegt. Ook op Reddit zijn er een aantal meldingen van hetzelfde probleem, waar Apple nu iets aan zal moeten doen.

iPhone 12, hoe netwerkproblemen te verhelpen

Er is momenteel geen eenduidige oplossing voor het probleem, en ondanks de meldingen heeft Apple nog geen officiële reactie gegeven op de ondersteuningsforums.

Veel gebruikers beweren dat je om de verbinding te herstellen de vliegtuigmodus moet aanzetten en vervolgens weer uitzetten. In veel gevallen is het probleem hiermee verholpen tot de volgende keer dat u de verbinding verbreekt.

Andere gebruikers werden gedwongen het apparaat opnieuw op te starten of terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Bovendien moesten sommige mensen na de herstart hun simkaart verwijderen en opnieuw plaatsen om hun netwerk opnieuw te synchroniseren met hun provider.

 iPhone 12, het displayprobleem

Dit is niet het eerste probleem dat Apple heeft moeten oplossen voor de onlangs gelanceerde iPhone 12-modellen. Vorige maand meldden sommige gebruikers dat het scherm van de smartphone groen en grijs werd. Apple vroeg gebruikers om regelmatig software-updates uit te voeren en suggereerde dat dit de oorzaak van het probleem was.