Hoe meldingen te verbergen van het vergrendelscherm van de iPhone

Apple op het nieuwe iOS 11-besturingssysteem stelt gebruikers in staat om notificatievoorbeelden op het vergrendelscherm te blokkeren, zelfs voor afzonderlijke apps

Met iOS 11, het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple, hebben we een verscheidenheid aan aanpassingen voor meldingen beschikbaar. Sommige apps kunnen bijvoorbeeld worden aangemerkt als “gevoelig” en je kunt voorkomen dat hun meldingen worden weergegeven als het scherm van de smartphone is vergrendeld.

In de praktijk geven meldingen voor apps die vertrouwelijke gegevens kunnen bevatten, zoals e-mails of WhatsApp, ons alleen previews van berichten en gesprekken als we de iPhone openen met Face ID of Touch ID. In iOS 11 kunnen we beslissen welke app moet worden vergrendeld wanneer het scherm is uitgeschakeld en welke actief moet blijven. In iOS 10 konden gebruikers alleen apps inschakelen of blokkeren die met hun meldingsvoorbeelden het scherm konden aanzetten. Dit is een grote stap voorwaarts op het gebied van privacybescherming en cyberveiligheid.

Hoe voorvertoningen van meldingen te verbergen

Om te voorkomen dat voorvertoningen van meldingen op het scherm van onze iPhone verschijnen, zijn maar een paar stappen nodig. Ga eerst naar de sectie Instellingen en klik op Meldingen. In het nieuwe tabblad dat opent moeten we zoeken naar de kop Toon meldingen. Zodra we op de sectie klikken moeten we de optie “Wanneer ontgrendeld” selecteren. Standaard staat de telefoon ingesteld op Altijd, maar we kunnen ook kiezen voor de optie Nooit. Dat wil zeggen dat meldingen in dit geval niet worden weergegeven als het scherm uit is of als het scherm aan is.

Afzonderlijke apps verbergen

We hebben echter al gezegd dat we in iOS 11 de previews van afzonderlijke apps kunnen blokkeren. Dus hoe kunnen we bijvoorbeeld voorkomen dat WhatsApp nieuwe berichten weergeeft? Simpel, ga terug naar Instellingen en dan Meldingen. In het nieuwe tabblad scrollen we naar beneden tot we een lijst vinden van alle toepassingen die op onze iPhone zijn geïnstalleerd. Op dit punt selecteren we de app die we willen blokkeren, in dit geval WhatsApp, en op de pagina die wordt geopend onder het kopje Voorvertoningen instellen we de optie “Alleen wanneer telefoon niet is vergrendeld”. En dat is het. Deze nieuwe persoonlijke privacyfuncties van Apple zijn van toepassing op alle iPhones die zijn bijgewerkt naar iOS 11, inclusief iPhone X.