Apple lanceert iPhone 6S batterij terugroepprogramma

Apple heeft ontdekt dat sommige iPhone 6S modellen plotseling uitschakelen als gevolg van een probleem met de defecte batterij

Apple lijkt te hebben ontdekt waarom iPhone 6S’s automatisch uitschakelen en verzekert dat het geen veiligheidsprobleem is – wat in de praktijk betekent dat het geen oververhitting of explosiegevaar veroorzaakt – maar slechts een beperkt aantal iPhone 6S modellen treft. automatisch uitschakelt en verzekert dat het geen veiligheidsprobleem is – wat in de praktijk betekent dat het geen oververhitting of explosiegevaar veroorzaakt – maar de storing treft slechts een beperkte reeks iPhone 6S-exemplaren die tussen september en oktober 2015 zijn geproduceerd.

Huiseigenaren die dit probleem hebben ondervonden, wordt echter aangeraden een Apple Store of een door Apple erkend servicecentrum te bezoeken. De winkel zal het serienummer van het toestel controleren en, indien het een van de iPhone 6S-modellen uit de serie met dat serienummer betreft, de batterij gratis vervangen. Gebruikers die de defecte batterij al op eigen initiatief hebben vervangen, hebben recht op een terugbetaling van het bedrijf uit Cupertino. Dit is de tweede wereldwijde terugroepactie van Apple in slechts een paar dagen tijd, na het probleem met het scherm van de iPhone 6 Plus.

Apple’s reparatietips

Het bedrijf uit Cupertino vraagt klanten op zijn programmapagina voor het vervangen van de iPhone 6S-batterij een paar stappen te ondernemen voordat ze hun smartphone ter reparatie inleveren. Maak eerst een back-up van uw gegevens in iTunes of iCloud, schakel de functie ‘Zoek mijn iPhone’ uit en wis ten slotte uw gegevens en instellingen in Instellingen> Algemeen> Herstel> Wis inhoud en instellingen. Let wel, als de iPhone in kwestie op een of andere manier beschadigd is, bijvoorbeeld als het scherm kapot is, moet dit eerst worden gerepareerd voordat de batterij wordt vervangen. En, in sommige gevallen, kunnen er extra kosten zijn.

.