Start-up in web content management krijgt ervaren CEO

De nog jonge aanbieder van web content management oplossingen Living-e wordt met onmiddellijke ingang geleid door Wolfgang Kemna. De 49-jarige werkte lange tijd als algemeen directeur voor SAP en haar dochteronderneming Steeb. Met Kemna’s leiderschap en technologische expertise wil Living-e nu haar ambitieuze doelstellingen op het gebied van bedrijfssoftware realiseren.

Wolfgang Kemna heeft een nieuwe taak gevonden. Momenteel is hij CEO van de in Karlsruhe gevestigde start-up Living-e, die een systeem voor het beheer van webinhoud aanbiedt onder de naam “Web Edition”. Kemna had zijn vorige werkgever Steeb reeds aan het begin van het jaar op eigen verzoek verlaten. Hij was vanaf 2004 verantwoordelijk voor de activiteiten van de SAP-dochter. Zijn opvolger bij Steeb is Alexander Arnold.

De 49-jarige Kemna neemt nu de post over van de vorige Living-e baas Guido Polko, die het bedrijf sinds 2003 leidde. Als Chief Operating Officer zal Polko zich vooral bezighouden met het aansturen van de activiteiten van het bedrijf in de Verenigde Staten en een oogje in het zeil houden voor overnamekandidaten in de technologie- en adviessector.

“De benoeming van Wolfgang Kemna maakt het managementteam van Living-e compleet en toont publiekelijk de heroriëntatie op het marktsegment voor bedrijfssoftware aan die we de afgelopen maanden hebben voorbereid”, zegt Klaus Tschira, strategisch investeerder in Living-e en medeoprichter van SAP AG. Het bedrijf is van plan de eerste producten in het nieuwe segment op CeBIT 2008 te presenteren.