Avaya krijgt nieuwe distributiepartner met Azlan/Tech Data

Een strategische samenwerking tussen Azlan/Tech Data en Avaya zorgt voor een groter verkooppotentieel. Dit moet nieuwe partners aanspreken die al thuis zijn in het inmiddels complexe veld van de bedrijfscommunicatie of die er voor het eerst in willen stappen.

Avaya, leverancier van toepassingen, systemen en diensten op het gebied van bedrijfscommunicatie, is een distributiesamenwerking aangegaan met distributeur Tech Data, of beter gezegd haar VAD-divisie Azlan. Met onmiddellijke ingang zal de in München gevestigde partner Avaya-communicatieoplossingen voor bedrijven van elke omvang distribueren. De samenwerking zal in eerste instantie van start gaan in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland; een uitbreiding naar andere EMEA-markten is stapsgewijs gepland voor de toekomst.

Met uitzondering van de Integral-productlijn zal Azlan het volledige portfolio van Avaya distribueren. De distributeur vult hiermee zijn bestaande assortiment aan met op IP gebaseerde communicatieoplossingen voor alle bedrijfsgroottes.

“Dit partnerschap komt zowel gebruikers als dealers ten goede,” legt Marc Müller, Managing Director van Azlan, uit. Deze laatste profiteren van een groter verkooppotentieel als gevolg van de uitbreiding van de indirecte verkoop. Gebruikers krijgen een goedkope communicatieoplossing uit één enkele bron.

Meer partners gezocht

Ondernemingscommunicatie – met name die via mobiele apparatuur – wordt steeds meer een onderdeel van de IT-infrastructuur. Avaya wil nu zijn partnernetwerk verder uitbreiden. Prioriteit wordt gegeven aan partners die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van veiligheid en netwerken en hun portfolio willen uitbreiden met communicatie-oplossingen

.