Apple-event op 18 oktober: wat wordt er gepresenteerd

Maandag 18 oktober is de dag van Apple, het tweede event in iets meer dan een maand tijd. Hier zijn de producten die zullen worden gepresenteerd en de verwachte innovaties

Een Apple-evenement voor de herfst werd de afgelopen maanden al voorspeld door geruchten, en een paar dagen geleden kwam de officiële bevestiging: op 18 oktober zal in Cupertino, streaming, een evenement worden gehouden. Het bedrijf heeft niet aangekondigd wat er gaat komen, maar geruchten lijken al zeer geïnformeerd over de inhoud.

Er is weinig twijfel dat Apple een revisie zal presenteren van de MacBook Pro en AirPods, de koptelefoons waarvan de kwaliteiten ook veel Android-klanten hebben aangetrokken. Mogelijk komt er ook een Mac mini in het hogere segment voor degenen die een Mac nodig hebben voor hun bedrijf. Voor alle drie de producten geldt dat er naast een technische update ook een cosmetische update moet komen, die de MacBook Pro M1X en Mac mini in lijn moet brengen met de squared-off stijllijn die met de iPhone 12 is ingehuldigd, terwijl de AirPods van de derde generatie meer moeten lijken op de huidige AirPods Pro.

MacBook Pro met M1X-chip

Er komt een vrij ingrijpende herziening van het MacBook Pro-ontwerp. Het zal de M1X-chip hebben, die een prestatieverbetering is van de vorig jaar onthulde chip, met acht krachtige en twee zeer efficiënte kernen, en een 16- of 32-core grafische chip. Hij zou configureerbaar moeten zijn met 64 GB RAM, maar sommige geruchten voorspellen een maximum van 32 GB.

Geïnformeerde insiders hebben gemeld dat de connectiviteit van de MacBook Pro M1X een ongekend hoog niveau zal bereiken. Er komt MagSafe voor opladen, HDMI en SD-kaartingang, waarbij de laatste bijzonder nuttig is voor professionals. De Touch Bar, die niet erg overtuigend is gebleken, maakt wellicht plaats voor eenvoudigere, directere functietoetsen.

Het beeldscherm zal een van de meest verbeterde onderdelen van de MacBook Pro M1X zijn, dankzij de toepassing van mini-LED-technologie die voor het eerst werd toegepast op de 12,9-inch iPad Pro. De precieze achtergrondverlichting biedt hogere contrasten en diepe zwarttinten, vergelijkbare kwaliteiten als OLED’s maar zonder het gevaar van inbranden. Hij zou ook de 120Hz-verversingssnelheid kunnen hebben die al te zien is op de iPad Pro en iPhone 13 Pro.

Mac mini met M1X-chip

De MacBook Pro-hardware, met M1X en maximaal 64 GB RAM, zou ook naar de Mac mini kunnen komen, de desktopcomputer van Apple die een extra optie zou kunnen zijn voor mensen die geen draagbaar product nodig hebben.

Hij zou vier ingangen meer moeten hebben dan de huidige Mac mini: vier Thunderbolt 3, twee USB-A, Ethernet en HDMI. Mogelijk komen ze met de magnetische connector van de 24-inch iMac.

AirPods 3

De derde generatie AirPods had er al lang moeten zijn, aangezien de huidige dateert van 2019: het is niet zeker dat ze op het evenement van 18 oktober zullen worden onthuld.

De AirPods 3 zullen volgens de geruchten een ontwerp hebben dat dichter bij dat van de huidige AirPods Pro ligt, met kortere steeltjes maar waarschijnlijk geen oorarchitectuur. Analist Ming-Chi Kuo zegt dat Apple het model van de tweede generatie zal blijven verkopen en er “betaalbare” AirPods van zal maken, zodat ook mensen zonder een groot budget toch een paar draadloze koptelefoons in handen kunnen krijgen die jaloersmakend goed werken.