Apple HomePod mini arriveert in Italië in 5 kleuren

De kleine slimme speaker van de gebeten appel arriveert eindelijk in Italië in zijn gekleurde versie 2021: hier is wat de nieuwe HomePod mini kan

De wereld van slimme speakers evolueert voortdurend: zou Apple met zijn nieuwste voorstel de plank mis kunnen slaan? Met topgeluidskwaliteit en naadloze integratie met de mobiele apparaten van Apple legt Cupertino ook zijn troef op tafel door een apparaat te presenteren dat alles in zich heeft om te concurreren met de populairste producten op de markt

De nieuwe HomePod mini, gepresenteerd naast de AirPods 3 en de nieuwe MacBook Pro tijdens het Apple Unleashed online-evenement, komt in Italië aan in drie nieuwe kleuren, naast de twee die al op de markt zijn.Deze kleine apparaten, die domoticafuncties combineren met de beroemde spraakassistent van het bedrijf, Siri, zijn minder dan 8,5 cm hoog en passen perfect in elke kamer van het huis, zodat ze zelfs in de drukste kamers heel weinig ruimte innemen. Deze serie apparaten is perfect voor de iPhone, maar kan ook samenwerken met de andere producten van het bedrijf, is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en leunt zwaar op de chip en geavanceerde software die de geluidsweergave beheert.

Apple HomePod mini, rijk, zuiver geluid

Kleur? Ja, maar niet alleen aan de buitenkant. Naast variaties in wit, siderisch grijs, geel, oranje en blauw, speelt ook kleur een rol in het geluid. Dit is te danken aan de Apple S5-chip, die de werking van de HomePod mini beheert, bijgestaan door een geavanceerd softwaresysteem dat het soort geluiden analyseert en de weergavekracht en het dynamisch bereik optimaliseert.

Buiten dit is het de rijkdom van de lage en hoge tonen, schoon en kristalhelder, die het luisteren nog aangenamer maakt. De full-range drivers met neodymium magneten doen het werk, samen met een paar kracht-onderdrukkende passieve radiatoren die een geluidsgolf genereren die zich naar beneden voortplant, waardoor een 360° audio-ervaring ontstaat.

Er zijn ook drie microfoons waarmee HomePod het commando ‘Hé Siri’ kan opvangen, waarbij de vierde functioneert door de geluiden die door de luidspreker worden geproduceerd te onderdrukken, zodat de intelligentie de verzoeken zelfs tijdens het afspelen van muziek kan verstaan. Het afspelen van muziek is een van de belangrijkste functies, mede dankzij de compatibiliteit met de belangrijkste producten van Apple, zoals Apple Music, Apple Podcasts en radiostations uit Cupertino, maar ook met andere diensten van derden die gemakkelijk verbinding kunnen maken met het toestel.

Apple HomePod mini, domotica op zijn best

Eenmaal opgenomen en opgeslagen kan HomePod mini de stemmen van maximaal zes verschillende gezinsleden herkennen en aanbevelingen en functies voorstellen die op hun behoeften zijn afgestemd, zoals het voorlezen van berichten, herinneringen en afspraken uit de agenda van hun iPhone of het voeren en ontvangen van telefoongesprekken. En dan zijn er nog de domotica-accessoires, die via spraakopdrachten kunnen worden beheerd, van verlichting tot temperatuurregeling, om er maar een paar te noemen, en dat alles met het oog op privacy en veiligheid, aangezien de afgehandelde informatie en verzoeken niet zijn gekoppeld aan de Apple ID van de gebruiker.

Apple HomePod mini, prijs en beschikbaarheid

De kleine slimme luidspreker van Apple, die is uitgerust met aanraakbediening op het verlichte bovenoppervlak, is vanaf november 2021 te koop in vijf tinten. De verkoopprijs voor het apparaat, in de vijf verschillende kleuren, is £99, geldig op de Apple website shop, in Apple Stores en bij erkende retailers en sommige telefoonoperators.

Zoals aangegeven door Apple, is de HomePod mini compatibel met de iPhone vanaf iPhoneSE, iPhone 6s en alle daaropvolgende modellen. Hetzelfde geldt voor iPod touch 7e generatie met iOS 15 al geïnstalleerd, iPad Pro, iPad 5e generatie en hoger, iPad Air 2 en hoger en iPad mini 4 en nieuwer met iPadOS 15 besturingssysteem

.