Scheer Group koopt delen van Software AG

Software AG nam ongeveer drie jaar geleden IDS Scheer over. Nu verkoopt Software AG opnieuw het consulting-gedeelte van zijn activiteiten aan de Scheer Group om zich meer op de productbusiness te kunnen richten.

Darmstadt gevestigde Software AG wil zich meer richten op SAP-productinnovaties en zet daarom een groepsherstructurering door. Nadat de Duitse softwareproducent zich in 2013 al had ontdaan van de SAP consultingactiviteiten in Noord-Amerika en Oost-Europa, wordt nu ook de consultingunit, IDS Scheer Consulting, in de DACH-regio verkocht. De koper hiervoor is de Scheer Group.

Dit betekent dat de Scheer Group haar consulting-expertise binnen de groep van bedrijven uitbreidt, met name met betrekking tot klanten en markten in de SAP-omgeving. IDS Scheer Consulting, met inbegrip van de handelsmerkrechten, zal aan de Scheer Group worden overgedragen. Over de prijs werden geen details gegeven.

De bedrijvengroep Scheer Group groeide in 2013 met 50 procent en heeft zichzelf een omzetdoel gesteld van 100 miljoen euro in 2017. De groep heeft ervaring in de adviessector. De activiteiten in dit segment zijn de afgelopen jaren een belangrijke groeimotor geweest. IDS Scheer Consulting, nu het zevende bedrijf in het netwerk, past volgens de groep dan ook perfect in het totaalpakket.

Bij de verdere ontwikkeling van de markt zal de Scheer Group niet in de laatste plaats profiteren van de extra expertise die zij nu heeft verworven op het gebied van managed services en de expertise in de industrie op het gebied van de verwerkende industrie, consumentengoederen/detailhandel, nutsbedrijven en openbare diensten. In het kader van de aankoop van IDS Scheer Consulting zijn Scheer Group en Software AG ook een strategisch partnerschap overeengekomen om Duitsland als IT-locatie gezamenlijk te versterken, wat niet in de laatste plaats tot uiting zal komen in een zeer nauwe samenwerking binnen het door de Duitse regering geïnitieerde Excellence Software Cluster.

“Ik kijk uit naar de samenwerking met collega’s, van wie ik er velen heb leren kennen in de tijd van IDS Scheer AG,” zegt Scheer Group-oprichter Prof. Dr. August-Wilhelm Scheer over de overname. “Klanten van IDS Scheer Consulting kunnen rekenen op uitstekend projectwerk. Wie de ARIS-software gebruikt, die gebaseerd is op de gelijknamige methode die ik heb ontwikkeld, krijgt ook in deze omgeving uitgebreide en hoogwaardige ondersteuning.”

IDS Scheer Consulting telt ongeveer 500 medewerkers. In 2013 behaalden zij een omzet van 64 miljoen euro.