Hoe kijkt u digitale aardse kanalen op uw PC

Met de verspreiding van videostreamingdiensten (platforms waarmee u video-inhoud op het Internet kunt bekijken) is TV kijken op uw computer steeds eenvoudiger en directer geworden. Veel mensen gebruiken dagelijks de streamingplatforms van Rai, Mediaset of andere tv-zenders om tv-series, films, kookprogramma’s of voetbalwedstrijden te bekijken.

U hoeft geen computerexpert te zijn om een digitaal terrestrisch kanaal op uw pc te kunnen bekijken: in de meeste gevallen hoeft u alleen maar naar een website te gaan, u te registreren en te kiezen welk programma u wilt bekijken. In minder dan vijf minuten kunt u de inhoud kiezen en onmiddellijk bekijken, zonder tijd te verspillen met advertenties of het laden van het bestand. Natuurlijk hebt u een goede internetverbinding nodig en een ondersteund apparaat (geen probleem met een computer). Gratis TV kijken op je PC is niet illegaal, het belangrijkste is om toegang te krijgen tot de officiële platforms van de verschillende televisiezenders. Zo heeft Rai bijvoorbeeld RaiPlay gecreëerd, terwijl Mediaset de Mediaset Play-dienst heeft gelanceerd. Hier leest u hoe u digitale aardse zenders op uw pc kunt bekijken.

Hoe kijkt u gratis Rai op uw computer

Om gratis tv op uw pc te kijken, is RaiPlay, de streamingdienst voor staatstelevisie, een van de referentiepunten. Met RaiPlay kun je niet alleen alle Rai zenders gratis streamen, maar ook op elk gewenst moment tv-series en originele films on demand bekijken, evenals programma’s van de Teche Rai, praktisch een oneindige database van de beste content uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90.

Je kunt RaiPlay zowel vanuit je browser gebruiken als via de applicatie die beschikbaar is in de Google Play Store en App Store. De toegang tot RaiPlay is gratis, maar om on-demand content te bekijken moet u geregistreerd zijn. Om streaming Rai kanalen te bekijken moet je het platform opstarten, klik op het menu item Canali Tv en een pagina zal openen met alle beschikbare kanalen. Door op Rai 1, Rai 2 en een van de aanwezige vakjes te klikken, start de live streaming van de staatstelevisie.

Om daarentegen de on-demand inhoud van Rai te bekijken, moet u RaiPlay binnengaan, uw inloggegevens invoeren en op het menuonderdeel On Demand klikken en vervolgens een van de beschikbare categorieën kiezen: Films, Drama, TV-series, Kinderen, Programma’s, Rai Teche, Documentaires, Muziek en Theater. Er wordt een nieuwe pagina geopend met alle programma’s en inhoud die op aanvraag beschikbaar zijn op RaiPlay.

Hoe kijk je gratis naar Mediaset op je pc

Films, tv-series, documentaires, kinderprogramma’s en live streaming van alle Mediaset-zenders. Dit is wat Mediaset Play, het on-demand platform van de TV del Biscione, gratis aanbiedt op de browser en op de app voor Android en iOS. Op Mediaset Play kunt u op elk moment naar de zenders van Mediaset op uw pc kijken: u hebt alleen een internetverbinding en een smart device nodig. Om toegang te krijgen tot films en tv-series op aanvraag moet u geregistreerd zijn.

Om streamingkanalen te bekijken, moet u Mediaset Play openen en op de menuoptie Directs klikken. Dit opent een pagina met alle Mediaset-kanalen en als u het kanaal selecteert dat u wilt bekijken, wordt de streaming gestart.

Hoe kijkt u gratis naar La7 op uw pc

Om gratis tv te kijken op uw pc kunt u ook de website van La7 gebruiken waar u het kanaal kunt streamen. Op de website van La7 vindt u niet alleen videonieuws over de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen dagen (nieuws, politiek, buitenlandse zaken, economie), maar kunt u ook alle programma’s bekijken die zijn uitgezonden en waarvoor La7 de rechten heeft.

Om La7 in streaming te bekijken, hoeft u alleen maar naar de website te gaan (computer, smartphone, tablet) en te wachten tot de mediaspeler in het midden van de homepage is geladen. Als u problemen ondervindt, klikt u op het menuonderdeel Live en het kanaal begint te streamen.

Om La7-programma’s op aanvraag te bekijken, klikt u op het menuonderdeel “Programma’s” of “La7 opnieuw bekijken”. Nieuwe pagina’s zullen openen waar u de inhoud kunt kiezen om gratis op uw PC te bekijken. In de rubriek “Teche La7” vindt u de beste programma’s van de zender van de afgelopen jaren.

Hoe u gratis Discovery-kanalen op uw PC kunt bekijken

Als u fan bent van de programma’s die op de zenders van de Discovery-groep worden uitgezonden (Nove, Real Time, Discovery Channel, Dmax, K2, om er maar een paar te noemen), kunt u ze on demand op de dplay-site bekijken. Het platform is gratis beschikbaar zowel via PC als via de applicatie voor Android smartphones en iPhones. Om gratis kanalen van de Discovery Group op uw PC te bekijken, hoeft u alleen maar verbinding te maken met dplay en uw favoriete programma van de startpagina te kiezen.

Door op het menuonderdeel Programma’s te drukken wordt een nieuwe pagina geopend met alle beschikbare inhoud. Als je het programma selecteert dat je wilt bekijken, wordt een nieuwe pagina geopend met alle beschikbare afleveringen.

Je kunt ook live streaming van de kanalen van de Discovery Group bekijken. Door dplay te starten en op het menuonderdeel “Live” te klikken, krijgt u toegang tot een rubriek met live streaming van alle zenders van de groep die beschikbaar zijn op digitale terrestrische televisie. Selecteer het kanaal dat u wilt bekijken en binnen enkele seconden start de livestream.

Hoe kijkt u TV8 gratis op uw PC

TV8 is een van de digitale aardse kanalen van Sky. Fan van Formule 1, MotoGP of de Europa League? TV8 is de enige zender die deze uitzendingen vrij toegankelijk uitzendt. Om TV8 gratis op uw computer te bekijken, gaat u gewoon naar de website van de zender, waar live streaming beschikbaar is. Je hoeft niet geregistreerd te zijn of een abonnement te betalen.

Om TV8 streaming te bekijken heb je alleen een apparaat met een goede internetverbinding nodig. Wanneer u uw browser opent en de URL van TV8 invoert, begint het kanaal automatisch te streamen op de startpagina. De website biedt ook de mogelijkheid om op aanvraag de programma’s te bekijken die dagelijks door het digitale terrestrische kanaal worden uitgezonden.

Hoe gratis tv-kijken op je pc met TV Dream

Als je geen tijd wilt verspillen met de afzonderlijke zenderportalen, kun je TV Dream gebruiken, een website waarmee je de belangrijkste tv-kanalen, van Rai en Mediaset tot La7 en TV8, in gratis streaming op je pc kunt bekijken. Naast nationale zenders biedt TV Dream ook streaming van regionale en internationale zenders, zoals de BBC.

Het kijken naar gratis tv op uw pc met TV Dream is heel eenvoudig: u hoeft alleen maar naar de website te gaan en op de startpagina vindt u alle categorieën waarin de zenders zijn verzameld: nationaal, regionaal, internationaal. Door de afzonderlijke categorieën in te voeren, wordt een pagina geopend met alle kanalen die beschikbaar zijn voor streaming. TV Dream is gratis.