Hoe kijkt u RaiPlay

RaiPlay is de on-demand service van Rai. Zo kijkt u naar live streamingkanalen of programma’s op aanvraag

RaiPlay is de streamingdienst van de staatstelevisie en biedt gebruikers de mogelijkheid om de televisiekanalen van Rai live op hun smartphone of computer te bekijken of de inhoud op elk gewenst moment te bekijken. Streamingplatforms zijn diensten die de overdracht van video- en audio-inhoud via het internet mogelijk maken en op elk moment toegankelijk zijn, het belangrijkste is een dataverbinding en een apparaat (computer, smartphone, tablet of smart-tv).

Als je bij het lezen van de definitie van RaiPlay aan Netflix dacht, had je het mis. De twee platforms hebben enkele kenmerken gemeen (ze werken allebei in streaming), maar in vele andere verschillen ze. Op RaiPlay is het bijvoorbeeld mogelijk om livestreaming van alle Rai zenders te bekijken: maak gewoon verbinding met het platform om te beginnen met kijken naar Rai 1, Rai 2 of RaiSport+ HD. De on-demand dienst van Rai biedt ook originele tv-series en films die door het staatsbedrijf zijn geproduceerd: u hoeft alleen maar verbinding te maken met het platform om ze op elk moment van de dag gratis te bekijken (registratie vereist). Hier leest u hoe u RaiPlay gebruikt op uw smartphone, tablet, computer of smart-tv.

Bekijk nu een nieuw tv-streamingabonnement

Wat is RaiPlay

RaiPlay is een streamingplatform waar u live kunt kijken naar de tv-kanalen van Rai of naar programma’s, tv-series en films die op eerdere dagen zijn uitgezonden. RaiPlay is gratis, u hoeft geen maand- of jaarabonnement af te sluiten.

Hoe kijkt u RaiPlay

Er zijn verschillende manieren om RaiPlay te kijken. U kunt rechtstreeks naar de website gaan, de gratis applicatie voor smartphones en tablets downloaden in de Google Play Store en App Store, of de app voor uw smart-tv downloaden en uw RaiPlay-account koppelen aan uw televisietoestel.

Het is noodzakelijk om te specificeren dat u RaiPlay alleen op uw televisietoestel kunt bekijken als u een smart-tv hebt die verbinding met internet kan maken.

Om live streaming van Rai kanalen op RaiPlay te bekijken, moet u de applicatie starten, op het pictogram met drie verticale lijnen klikken, TV-kanalen selecteren en vervolgens op Geregisseerd. Er wordt een scherm geopend met alle beschikbare kanalen en door te klikken op het kanaal dat u wilt bekijken (bijvoorbeeld Rai Due) wordt de streaming gestart.

Wilt u daarentegen een programma bekijken dat al is uitgezonden, ga dan naar RaiPlay, klik op het pictogram met de drie horizontale lijnen, selecteer On Demand en klik vervolgens op een van de beschikbare categorieën: Film, Fictie, TV-serie, Kinderen, Programma’s, Teche Rai, Documentaires, Muziek en Theater. Op dat moment wordt een nieuwe pagina geopend met alle beschikbare inhoud.

Hoe registreren op RaiPlay

Zoals gezegd is RaiPlay een gratis dienst, maar om toegang te krijgen tot de programma’s die op aanvraag beschikbaar zijn, is het nodig om geregistreerd te zijn. Om zich op het platform te registreren, moet men RaiPlay openen (vanaf de website of de applicatie), klikken op de knop “Login” en vervolgens op “Registreren”. Er wordt een scherm geopend waarop de gebruiker zich kan registreren via Facebook, Twitter, Google of zijn eigen e-mailadres. Afhankelijk van de gekozen dienst moet je alle stappen doorlopen en aan het eind heb je een geregistreerd account op RaiPlay.

Als je besluit om de dienst vanaf je smart tv te bekijken, duurt de registratiefase iets langer. Eerst moet je je registreren op het platform (volgens de stappen die we net hebben uitgelegd) en dan moet je je smart TV aan je account koppelen. Wanneer u de RaiPlay-app vanaf uw smart-tv opent, klikt u op het pictogram met drie horizontale lijnen linksboven, vervolgens op Ondersteuning en ten slotte op “TV koppelen”. Op het scherm van de smart-tv verschijnt een vijfcijferige code die moet worden ingevoerd om het koppelingsproces te voltooien.

Welke programma’s zijn beschikbaar op RaiPlay

RaiPlay is een dienst die erg lijkt op SkyGo, de on-demanddienst van Sky. Gebruikers kunnen op elk gewenst moment livestreams van staatstelevisiekanalen bekijken, maar ook originele producties, films, tv-series en programma’s die door Rai worden uitgezonden.

Op RaiPlay zijn alle programma’s te vinden die de afgelopen week door Rai zenders zijn uitgezonden, evenals tv-series die zijn uitgezonden en originele inhoud die door Rai is geproduceerd. De staatstelevisie heeft onlangs besloten zwaar te investeren in RaiPlay en begint met de productie van originele programma’s die uitsluitend op het onlineplatform worden uitgezonden. Het eerste programma is Viva RaiPlay, een tv-programma gepresenteerd door Fiorello, dat op 13 november 2019 van start is gegaan. Nadat de eerste afleveringen op Rai Uno werden uitgezonden, is de nieuwe tv-show van Fiorello alleen nog maar beschikbaar op RaiPlay. De afleveringen verschijnen op woensdag, donderdag en vrijdag om 20:30 uur.

Wat is Viva RaiPlay

Viva RaiPlay is het eerste originele programma dat door Rai exclusief voor RaiPlay is geproduceerd. Om Viva RaiPlay te bekijken, start u RaiPlay, voert u uw accountgegevens in en klikt u op het vakje voor het programma op de startpagina. Op dat moment wordt een pagina geopend met alle afleveringen die tot dusver zijn uitgezonden en door te klikken op de aflevering die u wilt bekijken, begint het programma te streamen. Zoals reeds vermeld, wordt Viva RaiPlay uitgezonden op woensdag, donderdag en vrijdag om 20.30 uur.

Het programma heeft ook een eigen leven op de radio: op zaterdag en zondag van 11.00 tot 11.45 uur wordt “Viva RaiPlay alla Radio” uitgezonden op Radio 2. In vijfenveertig minuten worden Fiorello’s beste grappen en monologen opnieuw voorgesteld. De radiostations van Rai zijn ook streaming te beluisteren op RaiPlay Radio of op de RaiPlay Radio-app, die gratis beschikbaar is voor Android-smartphones en iPhones.

.