HG TV, wat het nieuwe digitale aardse kanaal uitzendt

De lijst van digitale aardse zenders is verrijkt met een nieuw nummer. Hier komt HGTV, een nieuw kanaal van Discovery Italia, aanwezig op nummer 56 van de afstandsbediening

De digitale terrestrische tv-gids is weer aan het veranderen: na de komst, in de afgelopen dagen, van het kanaal Cine34 van Mediaset, is het nu de beurt aan Discovery Italia om een nieuw kanaal te lanceren. Het heet HG TV en wordt vanaf 2 februari uitgezonden. Voor degenen die het niet weten, HGTV staat voor Home&Garden TV. En dat zegt al veel over wat het zal uitzenden.

Ten eerste echter, laten we ons opmaken voor een nieuwe nummerwijziging: HGTV zal worden uitgezonden op kanaal 56 van de tv-gids, vrijgemaakt door MotorTrend, dat intussen verhuist naar 59, op zijn beurt vrijgemaakt door het ter ziele gegane Alpha van De Agostini, dat het signaal op 31 december 2019 definitief uitschakelde. Dit alles dwingt ons er natuurlijk toe onze decoder of TV voor de zoveelste keer opnieuw af te stemmen. Er zij op gewezen dat Discovery zwaar investeert in de Italiaanse digitale aardse televisie, die zij kennelijk zeer aantrekkelijk vindt: vanaf 2 februari zullen er namelijk acht zenders van dit merk zijn, waarvan zeven themakanalen (waaronder HG TV) en slechts één (NOVE) een generalistisch kanaal is.

Wat HGTV uitzendt

HGTV wordt een netwerk gewijd aan het huis en tuinieren, met een overwegend vrouwelijk doelpubliek. Zo zal op maandag “Cortesie per gli ospiti B&B” worden uitgezonden, op dinsdag “Ho vinto la casa alla lotteria”, op woensdag “Vado a vivere…Minicase”, op donderdag Paola Marella (inmiddels een historisch gezicht van Discovery Italia) met “Cerco casa disperatamente” en “Vendo casa disperatamente”, op vrijdag “Hawaii Life” en op zaterdag “Cerco casa su misura”. Later zullen ook programma’s worden toegevoegd die gewijd zijn aan liefhebbers van tuinieren, alsmede aan inrichting en renovatie. Officiële sponsors van de nieuwe zender zijn Findus, Idealista, Velux en Via Roma 60.

Hoe af te stemmen op HGTV

Het enige wat u hoeft te doen om HGTV op kanaal 56 (en MotorTrend op kanaal 59) te bekijken, is uw tv-toestel of decoder automatisch opnieuw af te stemmen. Indien het nieuwe kanaal niet in de gids verschijnt, moeten we HUF kanaal 44 (frequentie 658 MHz) toevoegen. Alleen als u in Sardinië, Ligurië, Toscane, Umbrië of in de provincie Viterbo woont, moet u in plaats daarvan kanaal 32 UHF (frequentie 562 MHz) gebruiken. Het zal mogelijk zijn om HGTV ook te bekijken in streaming on demand, op de website of met de Android en iOS apps van Dplay.