Envia TEL breidt datacenter in Leipzig uit

Envia TEL breidt de capaciteiten van het datacenter “Datacenter Leipzig” uit. Een extra ruimte van ongeveer 440 vierkante meter zal plaats bieden aan 240 technische kasten en aanpasbare IT-ruimte voor servers van klanten.

De ingebruikname van de uitbreiding van het datacenter is gepland voor het einde van het jaar. Het datacenter in Leipzig zal dan 500 racks huisvesten op ongeveer 1.000 vierkante meter. Stephan Drescher, algemeen directeur van Envia TEL, licht deze stap toe: “De vraag naar veilige en zeer beschikbare datacentercapaciteiten blijft groot. Aangezien de marketing van de eerste fase zeer succesvol was, hebben wij besloten de tweede uitbreidingsfase vroeger dan gepland van start te laten gaan. Er zijn al geïnteresseerde partijen, vooral van exploitanten van kritieke infrastructuren die bijvoorbeeld werken met grote hoeveelheden klantgegevens.”

Het datacenter werd in mei 2014 geopend en is volgens het bedrijf een van de modernste in Europa. Het voldoet aan hoge organisatorische, technische en structurele veiligheidsnormen. Alle infrastructuurcomponenten zijn meermaals ontworpen voor noodgevallen en de faciliteiten worden 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bewaakt.

Naast het datacenter in Leipzig exploiteert de telecommunicatiedienstverlener en netwerkexploitant voor zakelijke klanten en carriers Envia TEL, dat deel uitmaakt van de RWE Group, nog vijf andere datacenters in Midden-Duitsland op de locaties Taucha, Chemnitz, Kolkwitz bij Cottbus en Plauen.