Iocell introduceert NDAS-apparaten Netdisk 351UNE en 352UN

De fabrikant Iocell Networks heeft twee oplossingen voor Network Direct Attached Storage (NDAS) in zijn portfolio. De apparaten zijn eenvoudig te installeren en dankzij een eigen protocol beveiligd tegen aanvallen van hackers.

De Amerikaanse fabrikant Iocell Networks heeft de twee NDAS-oplossingen Netdisk 351UNE en Netdisk 352UN in zijn productportfolio. Volgens de fabrikant zijn de apparaten gemakkelijk te installeren. Voor de inbedrijfstelling van de NDAS-opslagoplossingen zijn geen TCP/IP-instellingen en netwerkkennis nodig.

De apparaten bieden gegevensoverdrachtsnelheden tot 80 megabyte per seconde. De fabrikant belooft 100 procent beveiliging tegen hackeraanvallen, omdat de NDAS-opslagoplossingen hun eigen protocol gebruiken en niet zoals gebruikelijk TCP/IP.

Inbegrepen in de leveringsomvang zijn een gigabit LAN- en USB-kabel, software en documentatie in het Duits. Een schroevendraaier en HDD-pads zijn ook inbegrepen voor het geval een harde schijf te klein is.

Netdisk 351UNE

De NDAS Netdisk 351UNE biedt plaats aan maximaal één harde schijf van drie terabyte. Er is telkens een USB-, eSATA- en Ethernet-poort beschikbaar.

Netdisk 352UN

De Netdisk 352UN biedt plaats aan maximaal twee harde schijven van drie terabyte. Met deze variant kunnen gegevens worden gespiegeld naar een tweede harde schijf. Een Ethernet- en een USB-interface zijn beschikbaar. Bovendien ondersteunt de 352UN RAID 1 en 0.

Resellers kunnen Iocell-producten verkrijgen bij BAB Distribution GmbH.