Hoe PIN SIM Tim herstellen

Weet u de PIN van uw TIM-kaart niet meer en kunt u hem nu niet meer gebruiken? Hier zijn enkele oplossingen om uw TIM SIM PIN in enkele seconden te herstellen

U hebt een oude TIM SIM kaart in een lade gevonden die u lange tijd niet hebt gebruikt en nu wilt u deze op een tweede mobiele telefoon gebruiken. Misschien om een ander telefoonnummer te hebben en gemakkelijker bereikbaar te zijn, of om de ene smartphone alleen voor persoonlijke gesprekken te gebruiken en de andere voor zakelijke gesprekken.

Kortom, de mogelijke toepassingen van een tweede telefoon-SIM zijn talrijk en allemaal potentieel zeer nuttig. Maar wat moet u doen als u de PIN-code op uw TIM-kaart niet meer kunt vinden? Zonder de unlockcode kan de SIM niet worden geactiveerd en gebruikt in de smartphone: de telefoon werkt wel, maar u kunt niet bellen, SMS’en of gebruikmaken van de dataverbinding. Het is daarom noodzakelijk om uit te zoeken hoe u de TIM SIM PIN kunt herstellen, zonder welke u gedwongen zult zijn om de zojuist gevonden telefoonkaart terug in de lade te leggen.

Hervinden van TIM SIM PIN via PUK

De eerste poging om de TIM PIN te achterhalen is door te zoeken naar het plastic kaartje waar de telefoonkaart op stond. Op deze kaart drukt de operator altijd zowel de PIN als de PUK af, twee numerieke codes die bedoeld zijn voor de beveiliging van de telefoon. Het eerste is een gemakkelijk te onthouden reeks van vier cijfers die naar believen kan worden gewijzigd. Het tweede is het laatste redmiddel: een langer nummer, dat wordt gebruikt om de PIN op te vragen als u deze verliest, en dat niet kan worden gewijzigd. Als u drie verkeerde PIN-codes invoert, wordt de SIM-kaart geblokkeerd en wordt u om de PUK gevraagd. Als u tien keer de verkeerde PUK invoert, kan de SIM-kaart niet meer worden ontgrendeld.

Als u uw plastic kaart nog hebt en uw Tim SIM PIN nog leesbaar is, plaatst u deze in uw smartphone en kijkt u of de kaart wordt ontgrendeld. Als de PIN-code op de plastic kaart niet duidelijk zichtbaar is, misschien omdat de kaart beschadigd is, voert u deze drie keer verkeerd in en wordt de SIM-kaart geblokkeerd.

Nu voert u deze code in waarmee u de PIN-code kunt wijzigen in een PIN-code van uw keuze en de kaart kunt ontgrendelen:

05*PUK*PIN*PIN#

Vervang de tekenreeks op de plastic kaart door “PUK” en voer in plaats van “PIN” twee keer de nieuwe PIN-code van uw keuze in. Als de PUK correct is, wordt de SIM-kaart ontgrendeld en wordt de nieuwe PIN-code geregistreerd. Vanaf nu moet u de nieuwe PIN-code gebruiken om de SIM-kaart te ontgrendelen.

SIM PIN vinden zonder PUK

Als u de gelamineerde kaart niet hebt, dan weet u noch de PIN-code noch de PUK-code van de SIM-kaart die u wilt ontgrendelen. Hetzelfde geldt indien de twee codes niet leesbaar zijn. Hoe ontgrendel ik mijn SIM-kaart zonder PUK?

Om veiligheids- en privacyredenen kunt u bij Tim, in tegenstelling tot bij andere providers, uw SIM-kaart niet ontgrendelen door online toegang te krijgen tot uw privégedeelte of door de klantenservice te bellen. In beide gevallen, zonder de PUK, zal niemand u vertellen wat de PIN is. U moet fysiek naar een TIM-winkel gaan waar u (tegen betaling van 10 euro) een nieuwe SIM-kaart met hetzelfde telefoonnummer krijgt. Neem een identiteitsbewijs mee, want dat is nodig om na te gaan of u de werkelijke eigenaar van de SIM bent. Als de SIM geregistreerd is op naam van een andere persoon, bijvoorbeeld een familielid, moet u een geldig identiteitsbewijs meenemen naar de winkel.