Hoe SIM-serienummer te herstellen

Bestaat uit 19 cijfers, het stelt u in staat om een SIM-kaart uniek te identificeren. Het wordt gebruikt om van operator te veranderen of om SIM PIN terug te krijgen

Als u besloten hebt om van operator te veranderen om van een goedkopere aanbieding te profiteren, zal u zeker gevraagd zijn naar het SIM-serienummer van de SIM-kaart die u bij de nieuwe operator wilt nemen. Het serienummer van de SIM is een nummer dat de meeste mensen niet herkennen, maar het is essentieel voor het beheer van het spraak- en dataverkeer op de kaart.

Deze string identificeert op unieke wijze de SIM, het bijbehorende telefoonnummer en de eigenaar van de kaart. De ICCID-code (Integrated Circuit Card ID, zoals het serienummer op elke SIM-kaart eigenlijk heet) is een getal van 19 cijfers, dat meestal begint met “8939”. Deze code wordt ook gebruikt om de telefoonkaart te vervangen door een kaart met hetzelfde nummer (bijvoorbeeld als u het formaat van de kaart wilt wijzigen in het formaat dat door uw nieuwe smartphone wordt geaccepteerd) of om de SIM-pincode te achterhalen door de helpdesk van uw serviceprovider te bellen.

Android-app om de SIM-serienummer te achterhalen

De eenvoudigste manier om de ICCID-serienummer van een SIM te achterhalen, als u een Android-smartphone of -tablet hebt, is door een app te gebruiken. Dit is ook de manier die veel exploitanten van telefoonnetwerken voorstellen wanneer zij van exploitant veranderen. Er zijn veel van dergelijke apps, en ze lijken allemaal erg op elkaar. Wij bevelen één app aan, maar u zult dezelfde functies ook in andere vinden. Het heet SIM Card Info en je kunt het vinden in de Google Play Store. Zodra u deze app hebt gedownload en geïnstalleerd, moet u hem starten om de ICCID van uw SIM-kaart te vinden, en krijgt u onmiddellijk een scherm te zien dat alle informatie op de kaart verzamelt.

SIM-serienummer opvragen op iOS

Als u een Apple-smartphone of -tablet met het iOS-besturingssysteem hebt, is het nog eenvoudiger omdat u geen apps hoeft te installeren: het besturingssysteem van Apple geeft u, in tegenstelling tot dat van Google, het ICCID-nummer rechtstreeks. Ga naar Instellingen > Algemeen > Over om een scherm te zien dat een heleboel informatie over uw toestel en SIM-kaart verzamelt, waaronder het serienummer van uw telefoonkaart. U kunt ook uw iOS-apparaat op uw computer aansluiten met de Lightning-kabel en iTunes starten, het pictogram selecteren van het apparaat dat u zojuist hebt aangesloten, op Samenvatting klikken in de linkerzijbalk en vervolgens op Telefoonnummer. iTunes zal onder andere de ICCID-code van de SIM verstrekken.

Vind ICCID-code van SIM-kaart

Het laatste alternatief om het SIM-serienummer te vinden, is om de SIM-kaart uit het apparaat te halen en deze rechtstreeks van de SIM-kaart af te lezen. Vergeet niet dat het een 19-cijferig nummer is dat gewoonlijk begint met 8939, dus het zal zeer gemakkelijk te vinden zijn. Heel vaak staat hetzelfde nummer ook op het plastic kaartje dat bij de SIM-kaart wordt geleverd, zodat u de kaart misschien niet eens uit de telefoon hoeft te halen. Vergeet niet deze kaart op een veilige plaats te bewaren, want u kunt hem ook nodig hebben om de PIN- en PUK-codes van de SIM-kaart op te vragen.