Hoe PIN PIN Wind SIM herstellen

Weet u niet meer wat de unlockcode van uw Wind mobiele telefoonkaart is? Geen probleem: terughalen is eenvoudiger dan u denkt

De PIN-code van uw SIM-kaart kwijtraken is nooit prettig. In die plastic kaart zit zeer belangrijke informatie opgeslagen, zoals telefooncontacten, SMS en natuurlijk uw telefoonnummer. Kortom, er kunnen zeer belangrijke gegevens op een SIM-kaart staan, en het is van essentieel belang om deze te ontgrendelen en te herstellen.

Het is dan ook geen verrassing dat diverse telefoonoperators vereenvoudigde procedures proberen aan te bieden om u in staat te stellen uw SIM-kaart unlock code te herstellen. Als u bijvoorbeeld niet weet hoe u de PIN-code van Wind SIM kunt achterhalen, weet dan dat u verschillende opties tot uw beschikking hebt waarmee u uw telefoonkaart in een paar seconden kunt ontgrendelen. En als geen van deze methoden werkt, heb je nog altijd de Wind shop card, zoals ik in de laatste paragraaf uitleg.

Hoe de SIM-code van Wind herstellen: de verpakking

Controleer eerst of u de SIM-verpakking nog hebt, d.w.z. het plastic kaartje (ongeveer zo groot als een creditcard) waaruit u de kaart hebt “gehaald” om in uw smartphone te plaatsen. In feite zijn zowel de PIN-code als de PUK-code van je Wind SIM-kaart op de kaart afgedrukt (en bedekt met een oppervlak dat je moet bekrassen): als je die kunt terugvinden, heb je alles wat je nodig hebt om je mobiele telefoonkaart te ontgrendelen en weer te gebruiken.

Hoe je de Wind SIM PIN-code kunt terugvinden: de klantenzone en de app

Een deel van de gegevens met betrekking tot je Wind-kaart kun je ook terugvinden via je klantenzone op de Wind-website en via de MyWind-app voor Android- en iOS-smartphones. Op de website dient u in te loggen met de gegevens die gekoppeld zijn aan het telefoonnummer waarvan u de PIN wilt herstellen, klik op PUK herstellen en zoek de 8-cijferige code waarmee u de WIND mobiele kaart kunt ontgrendelen (vergeet niet dat u om de PUK wordt gevraagd als u de PIN drie keer achter elkaar verkeerd invoert). Vanuit de app daarentegen moet u nog steeds uw Wind profielgegevens invoeren, het telefoonnummer selecteren en vervolgens op Lijninfo klikken. Hier vindt u tussen de verschillende beschikbare gegevens ook de PUK-code, waarmee u uw telefoonkaart kunt ontgrendelen.

Hoe kunt u de SIM-pincode van Wind herstellen: klantenservice

In het geval u noch de SIM-verpakking noch een profiel op het Wind-portaal hebt, kunt u altijd de klantenservice van Wind bellen en om ondersteuning van een van de operators vragen. Om de PIN of PUK van je Wind SIM kaart op te vragen, zal je om verschillende gegevens gevraagd worden om je identiteit vast te stellen en om er zeker van te zijn dat je de kaart in handen hebt. Naast uw persoonlijke gegevens kan u ook worden gevraagd om uw mobiele telefoonnummer en het serienummer van uw SIM (dat u kunt achterhalen met een van deze apps).

Hoe kunt u de SIM-pincode van Wind herstellen: Wind-winkel

Zoals aan het begin vermeld, als geen van de voorgaande methodes succes had, is er nog maar één laatste redmiddel: ga naar een Wind-winkel en vraag om een SIM-vervanging. Nadat uw identiteit is geverifieerd (door uw persoonlijke gegevens te vergelijken met die in hun database), kunnen zij de simwissel uitvoeren: u krijgt een nieuwe kaart met hetzelfde telefoonnummer, dus u zult geen problemen hebben met PIN en PUK. Bewaar ze deze keer echter zorgvuldig.