Alle methoden om uw Mac wachtwoord te herstellen

In het geval dat u uw Mac wachtwoord bent vergeten of verloren, zijn er verschillende opties om het te herstellen: gebruik Apple ID, OS X Recovery en anderen.

In dit artikel proberen we u te helpen een probleem op te lossen dat veel Apple gebruikers zal zijn overkomen, namelijk dat van het vergeten van uw Mac wachtwoord. Maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen, je kunt bijvoorbeeld de Apple ID gebruiken of de standaardinstellingen herstellen. Als u echter het schijfversleutelingsprogramma File Vault hebt ingeschakeld, kan de situatie complexer zijn, maar in elk geval is het probleem gemakkelijk op te lossen en laten we eens kijken hoe.

Mac-wachtwoord vergeten: gebruik uw Apple ID

Laten we beginnen met de manier die voor alle gebruikers het gemakkelijkst lijkt te zijn, namelijk om uw persoonlijke Apple ID te gebruiken om uw Mac-wachtwoord opnieuw in te stellen. Dus als je bijvoorbeeld je wachtwoord bent vergeten en je hebt al drie keer geprobeerd de verkeerde reeksen in te voeren, dan zie je een bericht op het scherm met de tekst “Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het opnieuw instellen met uw Apple ID”, wat betekent “Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u uw Apple ID gebruiken om het opnieuw in te stellen”. Daarom kunt u in feite uw Apple ID invoeren, zodat het wachtwoord van uw Mac kan worden gereset en u weer controle krijgt over het hulpprogramma. Dit is een zeer gemakkelijke en doeltreffende methode, maar helaas werkt zij in sommige situaties niet. Dit is het geval met de optie voor schijfversleuteling FileVault, die moet worden uitgeschakeld, of ingeschakeld maar met Recovery Key die in iCloud is opgeslagen.

Herstel Max-wachtwoord met OS X Recovery

Laten we eens kijken naar een tweede optie, die alleen geldig is als de optie voor versleuteling FileVault niet is ingeschakeld. Dit is een handige manier om het wachtwoord van een gebruiker te resetten. Druk gewoon op Option + R bij het opstarten, start uw Mac op in de X-herstelmodus en gebruik het hulpprogramma voor het opnieuw instellen van het wachtwoord. Hieruit zult u begrijpen waarom het zo belangrijk is om FileVault-encryptie in te schakelen, aangezien elke gebruiker gebruikerswachtwoorden kan resetten en de volledige controle over de Mac kan overnemen als dit niet is ingeschakeld.

De methode die we zojuist hebben beschreven, is alleen effectief als de gebruiker geen wachtwoord heeft ingesteld voor de UEFI-firmware, in welk geval u contact moet opnemen met een Apple Store voor hulp. Wachtwoordbeveiliging op het niveau van de UEFI-firmware is een garantie tegen diefstal, zodat de gebruiker absoluut geen kans heeft om in te grijpen. Als u meerdere gebruikersprofielen op uw Mac heeft, kan het handig zijn om in te loggen met een nieuw profiel, anders dan het profiel waarvoor u het wachtwoord bent vergeten. Zo kunt u, eenmaal ingelogd, de systeeminstellingen openen en het wachtwoord wijzigen of een nieuw profiel aanmaken.

Mac-wachtwoord vergeten, FileVault-herstelsleutel invoeren

Als de gebruiker heeft besloten FileVault-schijfversleuteling op de Mac in te schakelen en de sleutel niet in iCloud heeft opgeslagen, dan geeft het systeem een bericht weer waarin u wordt gevraagd een bepaalde code zorgvuldig te bewaren, dit is een reeks tekens die de enige mogelijke oplossing is als het wachtwoord verloren is gegaan. Dit betekent dat u, in het specifieke geval dat uw wachtwoord niet meer werkt of verloren is gegaan, over deze code kunt beschikken. U hoeft het dus alleen maar in het wachtwoordvakje in te typen om het systeem te ontgrendelen en verder te gaan met een wachtwoordwijziging of een wijziging van instellingen. Daarom moet u, als u ervoor kiest iCloud niet te gebruiken om uw sleutel op te slaan, goed opletten dat u deze code niet kwijtraakt.

Mac-wachtwoord vergeten, installeer Mac OS X opnieuw

We komen bij de laatste mogelijke methode om uw Mac-wachtwoord te herstellen, als u met alle hierboven beschreven methoden niet de volledige controle over uw apparaat hebt teruggekregen. In dit geval is het enige mogelijke alternatief om het besturingssysteem opnieuw te installeren. Het is misschien niet zo eenvoudig, u kunt problemen en obstakels tegenkomen, bijvoorbeeld met FileVault-encryptie actief en een wachtwoord ingesteld voor UEFI-toegang is er weinig speelruimte, het enige alternatief is contact opnemen met ondersteuning. Als u probeert op te starten vanaf een extern apparaat of in de herstelmodus, geeft het systeem een hangslot weer waaronder het wachtwoord moet worden ingevoerd. De beste oplossing is altijd om contact op te nemen met Apple support om verdere problemen en ongemak te voorkomen.