Hoe pincode PosteMobile SIM herstellen

Het lukt niet om je mobiele telefoon te unlocken met je PosteMobile kaart? Geen probleem: u hebt verschillende methoden om uw PIN-code terug te krijgen

Een echte pijn. Hoe vaak heb je niet gedacht “Ik ben mijn SIM PIN vergeten! Wat moet ik doen?”. En hoe vaak is het je gelukt om het te onthouden door elk neuron in je hersenen te gebruiken? Maar soms laat je geheugen je in de steek en weet je de unlock code van je mobiele kaart niet meer, met alle gevolgen van dien.

Als je in de problemen zit en je weet niet hoe je je Poste Mobile SIM PIN moet herstellen, maak je dan geen zorgen. Met de virtuele operator Poste Mobile kunt u de unlockcode van uw SIM-kaart in enkele seconden opvragen. En dat is nog niet alles: u krijgt de beschikking over verschillende methoden, zodat u de methode kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past of die u het beste uitkomt. In de volgende paragrafen zullen we de eenvoudigste manieren uitleggen om je Poste Mobile SIM PIN terug te vinden: het is aan jou om de manier te vinden die het beste bij je past.

Je PosteMobile PIN terugvinden uit de verpakking

Om de PIN van je PosteMobile SIM kaart terug te vinden, hoef je alleen maar de verpakking te vinden die je bij aankoop hebt gekregen. U moet met name op zoek naar het plastic kaartje, ongeveer zo groot als een creditcard, waaruit u de SIM-kaart hebt verwijderd voordat u deze in de telefoon plaatste. De plastic kaart bevat zowel de PIN-code als de PUK-code: u hoeft alleen maar in het aangegeven gebied te krassen (als u dat in het verleden nog niet hebt gedaan) en de informatie te lezen die u nodig hebt.

De PIN-code van PosteMobile achterhalen via de klantenservice

Een andere manier om de unlock-code van uw mobiele kaart te achterhalen is via de klantenservice van PosteMobile. Door te bellen naar 160 en te spreken met een medewerker van de klantenservice kunt u uw probleem uitleggen en, door enkele gegevens te verstrekken die nodig zijn om u te identificeren (uw persoonlijke gegevens, de gegevens van het identiteitsbewijs dat u hebt gebruikt om de telefoonkaart te registreren en het SIM-serienummer) zult u de PIN van de telefoonkaart ontvangen.

De PIN van PosteMobile herstellen door het formulier te verzenden

In de rubriek “Online formulieren” op de website van Poste Mobile vindt u het formulier “Aanvraag POP PM PIN of PUK-code”. Download het, druk het af, vul de nodige velden in (ook hier wordt u gevraagd om persoonlijke informatie en SIM-gegevens, zoals het serienummer dat u met deze apps kunt achterhalen) en onderteken het. Dan kunt u het per fax sturen naar het gratis nummer 800.242.626 of per post naar PosteMobile S.p.A. Casella Postale 3000 – 37138 Verona (VR).