Hoe je de pincode van je simkaart kunt herstellen

Pincode kwijt? Geen probleem: het zal niet lang duren om de PUK terug te vinden en uw smartphone te ontgrendelen

Het kan iedereen overkomen, en als het gebeurt, is het een echte tragedie. Als u uw SIM-pincode vergeet, hebt u geen toegang meer tot uw telefoonnummer, en dat niet alleen. Uw mobiele telefoonkaart kan ook uw adresboekcontacten en sms-berichten van uw bank of vrienden bevatten.

Het niet kunnen ontgrendelen van uw SIM-kaart omdat u uw PIN-code bent vergeten, is dus veel ernstiger dan het op het eerste gezicht lijkt. Daarom bieden diverse operators gebruikers de mogelijkheid om hun PIN-code en PUK-code (persoonlijk identificatienummer, de code voor het deblokkeren van SIM; en persoonlijke deblokkeringscode, de beveiligingscode die u gebruikt wanneer u uw PIN-code bent vergeten) snel en gemakkelijk op te vragen. In de volgende paragrafen bekijken we hoe u uw PIN-code kunt wijzigen met de PUK-code en de procedures voor het herstellen van verloren PIN-codes bij de verschillende Italiaanse mobiele telefoonoperatoren.

Hoe u uw PIN-code kunt herstellen met de PUK-code

Als de PIN-code nodig is om de SIM in eerste instantie te ontgrendelen, moet de PUK-code worden gebruikt wanneer u uw verloren PIN-code niet hebt kunnen herstellen en u drie keer na elkaar de verkeerde code hebt ingevoerd. Met de PUK-code kunt u uw SIM-kaart ontgrendelen en een nieuwe PIN-code instellen. Nadat u uw mobiele kaart met de PUK hebt ontgrendeld, kiest u een nieuwe PIN-code naar keuze en bevestigt u uw keuze om toegang te krijgen tot alle SIM-functies (u kunt bellen, berichten versturen en surfen op het web).

Maar tegelijkertijd kunt u uw PIN-code via de PUK herstellen, zelfs als uw telefoon is ontgrendeld en u deze normaal kunt gebruiken. Gebruik gewoon een geheime code van je gsm en je bent klaar. Voer de code **05*PUK*PIN# in, waarbij u “PUK” vervangt door de achtcijferige code die de operator heeft gekozen en in plaats van “PIN” voert u twee keer de nieuwe ontgrendelingscode in die u hebt gekozen. Als de ingevoerde PUK correct is, wordt uw SIM-kaart geüpdatet met de nieuwe PIN-code.

Hoe SIM PIN herstellen

De eenvoudigste manier om uw SIM PIN-code te herstellen, ongeacht uw operator, is via de verpakking van de kaart zelf. Op het plastic kaartje waaruit u uw SIM-kaart hebt gehaald, staan zowel een PIN- als een PUK-code afgedrukt, dus als u die kunt vinden, is het ontgrendelen van uw telefoon door de juiste PIN- of PUK-code in te voeren een fluitje van een cent. Als u de SIM-verpakking echter niet kunt vinden, zult u een aantal trucs moeten toepassen om de SIM-PIN of PUK te achterhalen.

De procedures om uw verloren PIN-code te achterhalen lijken sterk op elkaar bij de verschillende operators, maar kunnen enigszins van elkaar verschillen. Cliccando sui link che seguono troverete la guida completa per recuperare PIN SIM con Tim, Vodafone,, 3, Wind, Iliad, Fastweb, Tiscali, PosteMobile, Ho.Mobile e Kena Mobile.

  • Recuperare PIN TIM
  • Recuperare PIN Vodafone
  • Recuperare PIN 3
  • Recuperare PIN Wind
  • Recuperare PIN Iliad
  • Recuperare PIN Fastweb
  • Recuperare PIN Tiscali
  • Recuperare PIN PosteMobile
  • Recuperare PIN Ho.Mobile
  • Recuperare PIN Kena Mobile