Fortnite compatibele iPhones

Heb je een iPhone en weet je niet of je hem met Fortnite kunt spelen? Hier is de complete lijst van apparaten van de gebeten appel die Epic’s Battle Royal ondersteunen

In tegenstelling tot de desktopwereld, waar hardware- en softwareplatforms veel minder en veel stabieler zijn, is de mobiele wereld opgesplitst in miljoenen apparaten met zeer verschillende hardware, net als de versies van het besturingssysteem die zijn geïnstalleerd. Daarom werken niet alle apps op dezelfde manier op verschillende apparaten.

Neem het geval van Fortnite, waarschijnlijk het meest succesvolle spel van de afgelopen twee jaar. Op de pc zijn er niet veel moeilijkheden (Fortnite is compatibel met Windows 10 en de nieuwste versies van macOS), maar op smartphones is de versie veel complexer. Bijvoorbeeld: welke iPhones zijn compatibel met Fortnite? Niet alle iPhones ondersteunen het spel van Epic Games, en velen zullen teleurgesteld zijn dat ze het niet kunnen spelen. Laten we eens kijken naar de lijst met iPhones die Fortnite ondersteunen.

Fortnite: welke iPhones en iPads zijn compatibel

Om Fortnite Battle Royale op mobiel te spelen, hebben Apple-gebruikers een van de volgende apparaten nodig: iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 8, iPhone X, iPad Mini 4, iPad Air 2, iPad 2017 en iPad Pro. Geen hoop om Fortnite te spelen op iPhone 5S, 6, 6 Plus, iPad Air, Mini 2 en 3 en iPod Touch. Tot slot: om Fortnite op Apple-apparaten te spelen, heb je altijd een internetverbinding en iOS 11 of hoger nodig.

Fortnite Mobile is niet compatibel met iOS 13 bèta

Veel gebruikers die de iOS 13 bètaversie testen, hebben geklaagd over verschillende problemen met de Fortnite-app: vertragingen, vastlopen, crashes. Zelfs met de nieuwste update voor de game, die de versie naar 9.40 brengt en een aantal problemen op zowel Android als iOS verhelpt, blijft de incompatibiliteit met iOS 13 bestaan.

Epic Games heeft daarom zelf een persbericht uitgegeven om te herhalen dat Fortnite niet draait op iOS 13 Beta. Deze bèta van Apple’s mobiele besturingssysteem is immers nog onvolledig en instabiel, dus je kunt niet verwachten dat een app die zo complex is als een game, soepel zal draaien. Voor de officiële Android- en iOS-versies daarentegen blijft Epic Games updates en patches uitbrengen om de kleine en grote gebreken in het spel die door gebruikers zijn gemeld, te verhelpen.