Hoe Siri volledig uit te schakelen op iPhones en iPads

De Apple Personal Assistant is handig voor zoekopdrachten en vragen, maar veel gebruikers vrezen het gebruik ervan om privacyredenen, dus hier is hoe het uit te schakelen

Siri, de persoonlijke assistent van Apple, wordt gewaardeerd en gebruikt door de meeste iPhone- en iPad-gebruikers. Maar niet iedereen vindt het leuk om een kunstmatige intelligentie op zijn apparaat te hebben. Vooral om privacy redenen.

Voor degenen die het niet weten, je kunt Siri uitschakelen op zowel iPhone als iPad.

Siri kan volledig worden uitgeschakeld of alleen op het vergrendelscherm om de veiligheid van onze Apple smartphone te verhogen. Allereerst is er een praktische reden: het kan gebeuren dat de persoonlijke assistent zichzelf of per ongeluk activeert terwijl de iPhone in uw zak zit. Dit kan leiden tot onbedoelde en ongewenste acties die de gebruiker ergeren, maar bovenal kan het een aanvaller die ons wachtwoord en pincode niet kent in staat stellen de telefoon te activeren en bepaalde functies te gebruiken door de toegang van Siri op ons toestel uit te buiten.

Siri op het vergrendelscherm uitschakelen

Er zijn eigenlijk twee methoden om Siri op het vergrendelscherm van onze iPhone uit te schakelen. In het ene geval gaan we gewoon naar Instellingen dan op het item Siri en van de pagina die opent en selecteer het kopje Toegang vergrendelscherm en vink uit. Zo zal het niet langer mogelijk zijn om Siri te activeren wanneer het scherm vergrendeld is, hetzij door “Hey Siri” te zeggen, hetzij door de Home-knop ingedrukt te houden. Met de tweede methode hoeven we alleen maar naar Instellingen te gaan en vervolgens naar Touch ID en wachtwoord. Op dit punt moeten we onze ID invoeren en vervolgens kunnen we enkele functies op het vergrendelscherm wijzigen, waaronder de optie “Siri uitschakelen wanneer de telefoon is vergrendeld”.

Hoe Siri volledig uitschakelen

Als we Siri om privacyredenen niet langer willen gebruiken, kunnen we besluiten het voorgoed uit te schakelen. Hoe doe je dit? Er zijn twee verschillende methodes, de ene werkt op iOS 10 en de andere op iOS 11. Als we een iPhone met iOS 10 hebben, gaan we gewoon naar Instellingen en selecteren Siri. Klik op de pagina die opent op het tabblad Siri uitschakelen en je bent klaar. Alvorens verder te gaan zien we deze boodschap “De informatie die Siri gebruikt om te antwoorden op uw verzoeken zal worden verwijderd van Apple’s servers. Als u Siri later wenst te gebruiken, zal het enige tijd duren om deze informatie opnieuw te versturen”. Als we vastbesloten zijn om Siri uit te schakelen, gaan we door en bevestigen we onze beslissing. Als we daarentegen een iPhone met iOS 11 hebben, moeten we naar Instellingen gaan, dan naar Siri en beide functies uitschakelen om de persoonlijke assistent op te roepen. Dan de Home-knop ingedrukt en het spraakcommando “Hey Siri”. Nogmaals, we krijgen eerst een waarschuwing. De essentie is hetzelfde als de tekst die te lezen is op iOS 10, laten we verder gaan en de deactivering bevestigen.