Hoe Ho.Mobile SIM PIN herstellen

Weet u de PIN van uw Ho.Mobile SIM kaart niet meer? Simpel: u hoeft alleen maar de PUK-code van uw kaart te weten. Hier is hoe het te herstellen

Een paar maanden geleden is Ho.Mobile (ook bekend als ho-mobile), Vodafone’s virtuele en low-cost operator, aangekomen in Italië en schudt de markt op met zeer lage tarieven, grote hoeveelheden GB dataverkeer, onbeperkte minuten en SMS.

Velen hebben al een nieuwe Ho.Mobile SIM kaart gekocht om te profiteren van de aanbiedingen en, zoals vaak gebeurt, zijn sommigen hun Ho.Mobile SIM PIN al kwijt en kunnen deze niet meer vinden. Om de PIN-code van de telefoonkaart te herstellen, hebt u twee mogelijkheden: gebruik de PUK-code of vraag via het servicecentrum een vervangende SIM-kaart aan. Deze handelingen nemen slechts enkele minuten in beslag.

Herstellen van Ho.Mobile SIM PIN via PUK

Zoals elke SIM, worden Ho.Mobile SIM-kaarten aan de klant geleverd met een gelamineerd kaartje dat de PIN, PUK en het serienummer van de SIM zelf bevat. Het eerste wat u moet doen om uw viercijferige Ho.Mobile PIN terug te vinden is deze kaart zoeken. Als je hem vindt en de PIN is nog leesbaar, dan ben je klaar. Als u de PIN-code vindt, maar deze is niet meer leesbaar (of u hebt hem intussen gewijzigd), dan moet u op zoek naar de PUK-code, een zeer lang nummer dat op geen enkele manier kan worden gewijzigd, in tegenstelling tot de PIN-code, die wel kan worden gewijzigd. De PUK kan overigens ook worden bekeken in de Ho.Mobile-app, in het persoonlijke gedeelte van de website van de operator en kan ook worden opgevraagd door te bellen naar 800688788.

Nadat u drie keer de verkeerde PIN-code hebt ingevoerd, zal uw smartphone u vragen de PUK in te voeren. Zodra u de PUK hebt ingevoerd, kunt u de PIN wijzigen, de SIM ontgrendelen en de SIM op uw smartphone gebruiken voor data- en telefoonverkeer. Net als bij alle SIM-kaarten worden Ho.Mobile SIM-kaarten permanent geblokkeerd als u tien keer achter elkaar de verkeerde PUK invoert.

Wat te doen als uw Hu.Mobile SIM-kaart geblokkeerd is

Als u tien keer de verkeerde PUK hebt ingevoerd, is uw kaart geblokkeerd en moet deze worden vervangen door een nieuwe. Om dit te doen, gaat u naar een Ho.Mobile verkooppunt. U kunt uw SIM-kaart vervangen in geval van: diefstal of verlies, blokkering als gevolg van verkeerde PUK, SIM-storing, vrijwillige vervanging. Vervanging is gratis binnen de eerste 24 maanden na aankoop van de simkaart, terwijl het in andere gevallen €5 kost (wat wordt afgetrokken van je resterende beltegoed).

Om je kaart te vervangen, moet je een geldig identiteitsbewijs en je belastingcode meenemen naar de winkel. Uiteraard moet u de eigenaar van de kaart zijn en moet de SIM-kaart op uw naam geregistreerd staan. U moet ook de geblokkeerde simkaart meenemen of, in geval van diefstal of verlies, het proces-verbaal dat is opgemaakt bij de politie of de carabinieri. U kunt ook een eigen verklaring opstellen in plaats van de SIM-diefstal of -verliesmelding.