Amazon Music: hoge kwaliteit nu inbegrepen in prijs

Amazon volgt het voorbeeld van Apple en voegt gratis HD toe aan zijn Amazon Music-abonnementen: streaming voorbij cd-kwaliteit voor minder dan 10 euro.

Amazon Music’s high definition streaming wordt in de prijs inbegrepen. De aankondiging komt rechtstreeks van de e-commerce gigant, die heeft besloten om deze bijzondere dienst, gewijd aan cd-kwaliteit en hoger tot ‘Ultra HD’, toe te voegen aan zijn basisabonnement.

Amazon’s welkome nieuws komt op korte afstand na Cupertino’s besluit om het lossless formaat vanaf juni aanstaande toe te voegen aan zijn Apple Music dienst, zonder enige verhoging van de abonnementsprijzen. Met de nieuwe uitbreiding van de catalogus zal de via abonnement toegankelijke bibliotheek het opmerkelijke cijfer van 70 miljoen tracks bereiken, met een totaal aantal abonnees dat begin 2020 al op 55 miljoen stond, minder dan die van andere grote namen zoals Apple en Spotify, maar met een potentieel van alle respect, vooral na de laatste integratie in het muziekvoorstel.

Amazon Music HD, hoe het verandert

Om de keuze aantrekkelijker te maken, gezien het aanbod van gelijkwaardige kwaliteit op de markt, heeft Amazon besloten de vaste prijs van €9,99 voor een maandabonnement te handhaven. Gebruikers kunnen dus afscheid nemen van de discrepantie met de vorige versie van Amazon Music HD, waarin de toevoeging van het lossless-formaat was inbegrepen voor €14,99/maand, een verhoging van €5 ten opzichte van de oorspronkelijke prijs.

Zoals Steve Boom, Vice President van Amazon Music, in een verklaring aan techwebsite TechCrunch bevestigde, streeft de streamingdienst ernaar om de hoogten van zijn directe concurrenten te bereiken. Toen we Amazon Music HD lanceerden,” zei Boom, “was het ons doel om de industrie te leiden door muziekfans over de hele wereld in staat te stellen de beste opnamekwaliteit te streamen, op de manier waarop artiesten hun muziek wilden laten horen.”

Amazon Music HD, wat is er nog meer op de markt

Zoals gezegd is Amazon Music niet de eerste die de mogelijkheid om muziek in de hoogste kwaliteit te beluisteren aan zijn basisabonnement toevoegt. Net als Apple kondigde ook Spotify dit eerder dit jaar aan, maar wees er toen op dat het nog een abonnementsvorm zou toevoegen aan de reeds bestaande om toegang tot lossless audiobestanden mogelijk te maken.

Tot op heden is er echter nog geen nieuws over de lanceerdatum of prijsstelling, waardoor er ruimte is voor actie van felle concurrenten, waaronder Tidal, een van de eersten die zich richt op de topversie van muziek luisteren.

Neem nu een abonnement op Amazon Music Unlimited voor altijd gratis HD/p>.